En vidunderlig skog

I Bibelen heter det at "Herrens veier er uransakelige". I Norge sier vi at "Ingen vet hvor haren hopper." På internetsk kunne vi si: "En surfer kan strande hvor som helst." Noen ganger også i skogen.

I Bibelen heter det at "Herrens veier er uransakelige". I Norge sier vi at "Ingen vet hvor haren hopper." På internetsk kunne vi si: "En surfer kan strande hvor som helst." Noen ganger også i skogen.

Jeg for min del klikket meg i natt i land hos Yngve Niklasson AB, og det er slett ikke det verste stedet en mann kan ende. Jeg råder deg faktisk til å prøve lenken til høyre umiddelbart ­ og heller lese resten av min artikkel senere.

..................................

Resten av min artikkel

Yngve Niklasson startet sitt firma den 5 juli 1961. Han hadde til hensikt "att syssla med import och grossist-verksamhet". Året etter fant han både produkt og marked; han begynte å importere Wunder-Baum fra Car-Freshner Corporation i Watertown i USA.

Så gikk det tre år.

I 1965 kom duftgran-oppfinneren i egen person, Julius Sämann, til Strømstad (det er der Yngve bor). Han likte tydeligvis Yngve, for da Julius reiste hjem igjen, satt Yngve tilbake med retten til å produsere duftgran på lisens for Sverige, Norge, Danmark og Finland.

Produksjonen startet i en kjeller i Strømstad, men siden den gang har faktisk produksjonen økt år for år. (Du trodde Wunder-Baumen hadde hatt sine glansdager, ikke sant!) I dag arbeider både Yngve, 7 ­ 8 kvinner og 5 av Yngves familiemedlemmer på fabrikken.

Minst like festlig som denne historien er websidene.

Nærmere lukt på nett kommer du nemlig ikke. Her lukter det mandarin, mango, jordgubbe, green apple, lemon og papaya (for å nevne et bittelite utvalg) på alle sidene. Herfra kan du sende Wunder Vykort til gode venner. Her får du

kjøpt Wunder-Baum i alle farger og dufter til 16 kroner per gran. Her kan du ta en titt på Wunder-Bilen.

Og ­ kanskje morsomst av alt ­ her kan du delta i Wunder-Baum Racing.

Yngve selger bare ett produkt ­ og rent bortsett fra at jeg må betale på forskudd - så gjør han det så konseptuelt og kommunikasjonsmessig riktig at alle som går med planer om å etablere butikk på nettet burde avlegge en visitt.

PS! Akkurat nå ligger jeg på 63. plass i Wunder-Baum Racing. Send meg en mail om du slår meg.

Til toppen