En virkelig flerformat DVD-brenner

Iomega kommer i august med noe så uvanlig som en DVD-brenner som støtter DVD-RAM i tillegg til DVD±R/RW

Iomega kommer i august med noe så uvanlig som en DVD-brenner som støtter DVD-RAM i tillegg til DVD±R/RW

Iomega, et selskap mest kjent for eksterne lagringsenheter, lanserte mandag en intern DVD-brenner som støtter både DVD+R/RW, DVD-R/RW og DVD-RAM, i tillegg til CD-R/RW. Selskapet hevder dog ikke å være først ute med å støtte alle de viktigste, brennbare DVD-formatene, men at selskapet er blant de første som leverer en slik kombinasjon, er det ingen tvil om.

    Les også:

Enheten, som heter Iomega Super DVD All Format 4X Internal Drive, blir denne uken vist fram for første gang under CeBit America-messen i New York. Brenneren ventes å komme på markedet i blant annet Europa i august i år.

Brenneren har innebygd beskyttelse mot "buffer under-run", noe som gjør at brenning av platen kan fortsette selv om det oppstår korte opphold i datastrømmen som skal skrives til platen. Enheten skal støtte ripping fra vanlige CD-plater med 24x hastighet.

Skrivehastigheten for de ulike DVD-formatene er på mellom 3x og 4x, mens overskrivingshastigheten er på mellom 2x og 2,4x, avhengig av hvilket DVD-format som benyttes. Skriving til CD kan foregå med inntil 24x hastighet.

Sammen med brenneren følger det programvare som DVD Solution Wizard, Automatic Backup og HotBurn Pro, alle fra Iomega selv. I tillegg vil MyDVD og Cineplayer fra Sonic Solutions, MusicMatch Jukebox og Adobe ActiveShare være vedlagt.

Prisen i USA ventes å bli omtrent 330 dollar.

En ekstern utgave av denne DVD-brenneren kan ventes på markedet i USA i september. Når denne vil komme til Norge, er ikke oppgitt.

Til toppen