En voksskriver er et signal for miljøet

Xerox tilbyr nye skrivere til SMB-markedet, blant annet en rimelig voksskriver for miljøbevisste.

En voksskriver er et signal for miljøet

Xerox tilbyr nye skrivere til SMB-markedet, blant annet en rimelig voksskriver for miljøbevisste.

Xerox har bestemt seg for å angripe et nytt marked: Skrivere og flerfunksjonsmaskiner til små og mellomstore bedrifter.

– Vi har hatt enkelte produkter for denne målgruppen før, men vi har aldri tidligere hatt et tilsvarende bredt utvalg, forsikrer Johnny Pettersen i Xerox Norge til digi.no.

Produktslippet i februar omfatter sju nye skrivere og flerfunksjonsmaskiner, og tre nye tjenester. Skriverne omfatter en sorthvitt-laser (med innebygget fargeflatskanner), fargelasere og en smeltevoksskriver for de miljøbevisste.

De tre nye tjenestene – proaktiv håndtering av forbruksmateriell, og to tjenester for å velge rett apparat til bedriftens typiske dokumentproduksjon – skal hjelpe kunden med å holde kostnadene nede. Flere av skriverne kan leveres med ekstrautstyr, og det kan være greit å vurdere hvilke funksjoner man har forutsetninger for å utnytte på en hensiktsmessig måte.

Xerox priser sitt SMB-utvalg fra 1690 kroner (eks mva) til fra 14.800 kroner og oppover.

Den rimeligste er sorthvitt-laseren WorkCentre 3119 som skriver ut 18 ark i minuttet, og som har integrert en flatskanner på toppen. Flatskanner kan brukes til sorthvitt kopiering, eller til å skanne i farger. Oppover i prisskalaen kan man velge flere modeller fargelasere, med forskjellig belastning og hastighet, og varierende tilleggsutstyr som ekstra arkmatere, dupleks, faks, skanner, kopiering og så videre.

Bildet til høyre viser flerfunksjonsmaskinen Phaser 6110.

Den dyreste modellen er Phaser 8560 (se bildet under). Her brukes ikke laserteknologi: Utskriftene skjer med smeltevoks, en patentert prosess som Xerox tilegnet seg da de kjøpte Tektronix for noen år siden.

– Voks gir fargeutskrifter med glanset overflate. Teknologien er blitt utbedret slik at utskrifter også kan tas på grovkornet papir. Når det gjelder kostnader, er voks fortsatt litt dyrere per utskrift enn laser, men forskjellen er i ferd med å bli marginal.

Voks har ikke bare med kvalitet å gjøre.

– En av de store fordelene med voks, er at du slipper alle problemene med resirkulering av tonerkassetter. Voksen er så ufarlig at den kan spises. Når en farge er brukt opp, setter man bare inn en ny fargestav. Det er enklere enn å sette et stearinlys i en lysestake, mener Pettersen.

Ifølge Pettersen har Xerox-kunder som bevisst velger smeltevoksskrivere for å framheve sin miljøprofil.

– Det skåner miljøet å bruke voks framfor lasertoner, både fordi materialet i seg selv er mer miljøvennlig, og fordi man slipper det enorme apparatet som kreves til å resirkulere tonerkassetter.

En annen fordel er at voks tar langt mindre plass enn tonerkassetter, og er følgelig enklere å oppbevare.

SMB-apparatene kommer med flere brukervennlige finesser. Mange av dem kan for eksempel styre resultater av en skanning til en bestemt PC i lokalnettet, eller til e-post. Noen har et alternativ mange vil se på som enda enklere: Skanning til apparatets USB-utgang. Da kan man ikke bare skanne til USB-minnepinner, men også direkte til andre moderne lagringsenheter, også mobiltelefoner.

Til toppen