KARRIERE

Enda 3000 må gå i Sun

Selskapet taper 100 millioner dollar i måneden mens de venter på EU.

21. okt. 2009 - 07:57

Sun har varslet det amerikanske kredittilsynet SEC (Securities and Exchange Commission) at de vil kvitte seg med ytterligere 3000 årsverk i løpet av de kommende tolv månedene.

Kuttene kommer i tillegg til nedbemanningen på 6000 som ble varslet i november i fjor, og som gjør at Sun, før den nyeste nedbemanningen, sitter igjen med en global stab på rundt 30 000.

De nyeste kuttene skal fordeles verden over.

Oracle meldte i april at de vil kjøpe Sun i en aksjetransaksjon verdsatt til 7,4 milliarder dollar. Kjøpet er godkjent av amerikanske myndigheter. EU-kommisjonen har utsatt sin godkjennelse i påvente av en utredning av hvilke konsekvenser kjøpet vil få for konkurransen i det europeiske databasemarkedet. Bakgrunnen er at Sun eier friprogdatabasen MySQL. EU-kommisjonen frykter at Oracle vil nedprioritere MySQL til fordel for sin egen, kommersielle database. EUs utredning skal foreligge innen 19. januar 2010.

Oracles toppsjef Larry Ellison har gjentatte ganger den siste måneden sagt at det haster med å fullføre kjøpet av Sun, slik at Oracle kan realisere nødvendige synergier på produktsiden. Oracle tror kombinasjonen av Sun og Oracle kan gi blant annet dedikert maskinvare med langt bedre ytelse per pris enn løsninger som er i salg i dag. Ellison har uttalt at Sun vil fortsette å tape rundt 100 millioner dollar i måneden fram til kjøpet kan fullføres, men at de svært raskt vil kunne yte et positivt bidrag til det sammenslåtte selskapets bunnlinje.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.