Enda bedre student/elev/lærer-rabatter på Microsoft Office

Fra detaljist selges sju ganger så mange elevutgaver av Office som standardutgaven. Microsoft varsler enda mer liberale lisensbetingelser.

Fra detaljist selges sju ganger så mange elevutgaver av Office som standardutgaven. Microsoft varsler enda mer liberale lisensbetingelser.

I oktober 2001 innførte Microsoft i USA en egen utgave av kontorsuiten Office, døpt "Office XP Standard for Teachers and Students". Innholdet var identisk med Office XP Standard, det vil si tekstbehandler, regneark, presentasjonsprogram og e-postklient med kontaktliste og avtalebok. Den offisielle prisen var redusert fra 439 dollar til 149 dollar, og gateprisen på rabattpakken kom ofte ned i 110 dollar. Denne rabatten, som altså i virkeligheten var på nærmere 75 prosent, gjaldt enhver skoleelev og student, samt alle som underviste elever eller studenter.

Markedsforskerne i NPDTechworld har ifølge News.com kommet fram til at denne student/elev/lærer-pakken fort ble utrolig populær. De første ti månedene var salgstallene fra detaljist 300.000 eksemplarer for elevutgaven, mot 121.000 eksemplarer av den vanlige utgaven. I dag er avviket enda større: I butikkene selges det over sju ganger så mange elevutgaver som av fullprisutgaven.

Microsoft har varslet at også Office 2003 vil få sin "Office 2003 for Teachers and Students", og at lisensbetingelsene vil gjøres enda gunstigere. Ikke bare gjelder rabatten enhver elev eller student, fra barnehage til universitet, og enhver som underviser disse gruppene. I tillegg kommer følgende betingelser som pakken enda mer tiltrekkende:

  • Ethvert medlem av husholdningen til den personen som kvalifiserer til rabatten, har likeverdig bruksrett til lisensen.
  • Lisensen gir rett til å installere den samme pakken på tre forskjellige PC-er.
  • Lisensen er fortsatt gyldig når studenten eller eleven ikke lenger har status som elev eller student.
  • Det vil gis adgang til å oppgradere skoleutgaven til en annen utgave av Office.

Microsoft opprettholder én viktig begrensning: Elevutgaven kan ikke brukes av husholdningsmedlemmer til profesjonelle gjøremål. Skriv du brev eller andre dokumenter for jobben, eller lager presentasjoner eller regneark, må du ha en annen type lisens.

I Norge må du ut med nærmere 4000 kroner for å kjøpe en standard Office XP-pakke fra detaljist. En eventuell norsk variant av student/elev/lærer-pakken bør komme på under tusenlappen.

Til toppen