Enda billigere å handle på nettet i Danmark

I Danmark kan kundene handle med debetkort, og nå blir gebyrene enda lavere.

I Danmark kan kundene handle med debetkort, og nå blir gebyrene enda lavere.

digi.no har tidligere belyst at netthandel er dyrt i Norge, for norske kunder må betale med kredittkortet sitt i stedet for å trekke penger rett fra konto (bankaxept). Og kredittkort-selskapene krever rundt to prosent av kjøpesummen som gebyr.

    Les også:

Slik er det ikke i blant annet Danmark. Der handler kundene med det såkalte dankortet, som omtrent tilsvarer de norske bankkortene med bankaxept.

Nå skal danske PBS, tilsvarende BBS her i Norge, kutte prisene ytterligere. For å stimulere dansk netthandel, har PBS satt ned prisene på gebyrene med 25 prosent.

Prisen for betalinger med dankort vil falle med 50 øre per betaling. Fra 1. mai settes prisen fra 1,95 kroner pluss 0,1 prosent per betaling til 1,45 kroner pluss 0,1 prosent per betaling.

Foreningen for Dansk Internethandel, FDIH, mener at prisnedsettelsen fra PBS vil redusere omkostningene for handel på Internett med 10 millioner kroner i året.

Produktsjef for e-handel i Euroconex, Thomas Johnsen, antar at dankortet står for 95 prosent av alle transaksjoner i Danmark. Til sammenligning står bankaxept for 87 prosent i Norge.

Til toppen