RESULTATERFINANS

Enda en budkrig i emning

Det ventes kamp mellom blant andre Oracle, HP, EMC og IBM om å kjøpe Arcsight.

27. aug. 2010 - 11:48

I går kveld skrev Wall Street Journal at IT-sikkerhetsselskapet Arcsight ønsker å selge seg til høystbydende. Prisen kan komme opp i 1,5 milliarder dollar, og CA Technologies, EMC, HP, IBM og Oracle nevnes som sannsynlige interessenter.

Arcsight har vært børsnotert et par år. Kursen spratt fra under 28 dollar til over 36 dollar straks nyheten om det mulige salget – og potensialet for en påfølgende budkrig mellom IT-verdenens aller største aktører og mest aktive oppkjøpere – ble kjent.

Arcsight oppgis å ha 512 ansatte. I regnskapsåret ut mars 2010 var omsetningen 181 millioner dollar, en vekst på 33 prosent fra året før. I årene før var veksten henholdsvis 34 prosent, 45 prosent og 77 prosent. Regnskapsårene 2008–2009 og 2009–2010 ble gjort opp med nettoresultat før skatt på henholdsvis 12,5 millioner og 19,0 millioner dollar. Det dreier seg altså om et raskt voksende selskap med solid bunnlinje, i motsetning til for eksempel 3Par som HP og Dell overbyr hverandre for å få kjøpe. 3Par har gått i minus de siste tre årene.

Arcsight har spesialisert seg på IT-sikkerhet for store organisasjoner, særlig innen såkalt SIEM («security information and event management»), det vil si overvåking, snokvarsling og snokfangst, med dokumentasjon beregnet på interne og eksterne kontrollorganer («compliance monitoring»). Selskapet har over 1000 globale kunder.

I sitt spesialfelt har Arcsight høstet bred anerkjennelse.

En rapport utgitt av analyseselskapet Gartner i mai i år, Magic Quadrant for Security Information and Event Management, rangerer Arcsight helt fremst i «leder»-kategorien, foran leverandører som RSA (EMC), Symantec og Novell. I denne analysen henviser Gartner etablerte aktører som CA og IBM til kategorien «utfordrere».

Arcsight er for øvrig så stolt over sin plass i denne rapporten at de deler ut gratiseksemplarer til alle som er villig til å registrere seg hos dem.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.