Enda en Microsoft-sjef går

Seks ledere har forlatt Microsoft så langt i år. I går offentliggjorde selskapet at de mister sjefen for storkundesalget.

Seks ledere har forlatt Microsoft så langt i år. I går offentliggjorde selskapet at de mister sjefen for storkundesalget.

Microsoft er kjent for å legge ekstrem vekt på sine ansettelser. For å tiltrekke seg de riktige menneskene har selskapet i alle år delt ut aksjeopsjoner, noe som gjør at en av fire ansatte i dag er millionærer - i dollar. Men tegn kan tyde på at aksjeopsjonene ikke veier like tungt lenger.

Siden nyttår har Microsofts aksjekurs for første gang opplevd stor turbulens. Samtidig har seks ledere i Microsoft sagt opp eller gått ut i permisjon, enten trukket ut av nye oppstartselskaper eller fordi de er utslitte.

- Muligheten for rask rikdom eller stadig høyere stillinger har ikke vært så sterk i Microsoft som i andre selskaper i det siste, sier Rob Enderle, senioranalytiker i Giga Information Group til nyhetstjenesten Cnet.

I går offentliggjorde programvaregiganten at Sam Jadallah, sjef for salg til storkunder har sagt opp for å starte i et nytt internett-selskap. Jadallah (35) hadde en kometkarriere i Microsoft og ble tillagt en lysende fremtid, blant annet for sine gode relasjoner med salgskanalene, skriver amerikanske medier.

Tidligere i våres har en rekke sentrale ledere i Microsoft sagt opp. De tyngste tapene er trolig Nathan Myhrvold, Microsofts toppteknolog og John Ludwig, hovedmannen i selskapets internettt-satsning (se peker til tidligere sak under). I tillegg har også Steve Perlman, sjef for Microsofts WebTV-datterselskap og Pete Higgins, leder for interaktive medier og Microsoft Network sluttet.

Til toppen