Enda en Microsoft-sjef trekker seg

Microsoft er blitt et middelaldrende selskap som mister mange av de gamle offiserene. Nå forsvinner Windows-sjef Paul Maritz.

Bill Gates og Steve Ballmer har i løpet av det siste halvannet året mistet en rekke av sine nærmeste medsjefer. Sistemann som forlater selskapet er Paul Maritz, en av de mest sentrale arkitektene bak Windows. Martitz er i dag plattform-sjef hos Microsoft, noe som inkluderer selskapets nysatsing, Microsoft.net.

Årsaken til at Maritz nå trekker seg er ikke kjent, men han skal i den siste tiden ha tilbrakt mye tid på gården sin i Sør-Afrika der han kommer fra, skriver Wall Street Journal. Han skal fortsatt være konsulent for selskapet, forteller Microsoft.

I løpet av først halvår i fjor sa seks ledere i Microsoft opp eller gikk i permisjon. Blant annet mistet Microsoft Sam Jadallah, sjef for salg til storkunder som gikk til et nytt Internett-selskap, Nathan Myhrvold - Microsofts toppteknolog, John Ludwig - hovedmannen i selskapets Internettt-satsing, Steve Perlman - sjef for Microsofts WebTV-datterselskap og Pete Higgins - leder for interaktive medier og Microsoft Network. Alle disse har forlatt skuta. Les om de mange oppsigelsene i 1999: Enda en Microsoft-sjef går

Det er nevnt mange årsaker til alle avgangene fra Microsoft det siste året. En av dem er at Microsoft forlanger ekstremt mye av sine ledere og sliter dem ut. I tillegg har 90-tallets utrolige kursutvikling gjort mange av dem svært rike. Når nå aksjekursen ikke stiger i samme vinkel, velger de slitne å slutte, og de sultne går heller til nye selskaper med større vekstpotensiale.

Til toppen