BEDRIFTSTEKNOLOGI

Enda en Microsoft-teknologi settes fri

For andre gang på en uke har Microsoft fristilt en kjent teknologi for alle patentkrav.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. okt. 2006 - 08:31

Microsoft annonserte i går at spesifikasjonen for selskapets Sender ID, et rammeverk for e-post-autentisering, når er tilgjengelig under selskapets Open Specification Promise (OSP). Dette beskrives som et ugjenkallelig løfte til individer at de kan benytte utvalgt Microsoft-teknologi helt fritt. Microsoft oppgir bedre interoperabilitet som mål for ordningen.

Microsoft lanserte Sender ID i 2004, men det viste seg raskt at teknologien, som skal kunne bidra til å forhindre spam, blant annet var utforenelig med åpen kildekode. Problemene lå i lisensbetingelsene.

Senere har Microsoft endret både lisensbetingelser og selve teknologien, uten at det har hjulpet så veldig mye på utbredelsen. Omtrent 5 millioner domenenavn-eiere skal benytte Sender ID, de fleste trolig med en e-postserver levert av Microsoft. Sender ID skal bidra til å redusere mengden av e-post med forfalsket avsenderadresse, noe som i stor grad benyttes av avsendere av e-post med uønsket reklame, ormer, phishing-forsøk og annen ondsinnet virksomhet.

Ved å levere Sender ID under OSP, ønsker Microsoft å gjøre autentiseringsrammeverket lettere tilgjengelig for alle som er med i Internett-økosystemet, inkludert utviklere av konkurrerende programvare basert på for eksempel åpen kildekode.

- Det har vært stilt spørsmål fra noen medlemmer av utviklerfellesskapet om lisensbetingelsene og hvordan disse betingelsene kan påvirke deres mulighet til å implementere Sender ID. Ved å plassere Sender ID under Open Specification Promise, er målet vårt at disse spørsmålene vil stilne og å fremme innsatsen for samhandlende, global sikkerhet på nettet, sier Brian Arbogast, visepresident for Windows Live Platform Development Group ved Microsoft, i en pressemelding.

    Les også:

- Teknologier for avsenderautentisering som Sender ID er viktige verktøy for å hjelpe til med å sikre e-postsikkerheten. Ved å gjøre Sender ID tilgjengelig under OSP, møter Microsoft interoperabilitetsbehovene i en heterogen e-post-infrastruktur, sier Eric Allman, chief science officer ved Sendmail. Det var Allman som utviklet den første versjonen av den åpen kildekodebaserte MTA-en (Mail Tranfer Agent) Sendmail.

- Vi er fornøyde med å se denne utviklingen og tror den vil være et positivt skritt i kampen mot forfalskning, phishing og andre kategorier av uønskede meldinger, sier Allman.

Sender ID ble godkjent av Internet Engineering Task Force (IETF) som en eksperimentell RFC (Request for Comment) sist april. Microsoft har publisert mer informasjon om rammeverket på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.