KARRIERE

Enda en tysk delstat velger norsk Skolelinux

Skolene i Rheinland-Pfalz bidrar på sin side med materiell til det internasjonale prosjektet.

13. okt. 2008 - 12:35

I dag avholder Skolelinux en internasjonal brukerkonferanse i Oslo: Programmet kan leses her.

I forbindelse med denne konferansen har vi mottatt en pressemelding som forteller at også den tyske delstaten Rheinland-Pfalz velger å satse på den norske skolerettede varianten av Debian Linux. Her følger pressemeldingen i sin helhet:

Skolelinux for skoler i Rheinland-Pfalz
Under den internasjonale Skolelinux bruker-konferansen i Oslo informerer Kurt Gramlich, prosjektleder for det tyske Skolelinux-teamet om valget av Skolelinux som basis for installasjon ved skoler i den tyske delstaten Rheinland-Pfalz. Rheinland-Pfalz er en av 16 delstater og har fire millioner innbyggere og 1700 skoler (hvor 900 er barneskoler).

Skolelinux-prosjektet som har hatt stor internasjonal suksess siden starten i Norge i 2001 er basert rundt Debian og kan fritt brukes, lastes ned og distribueres av alle.

Skolelinux-fellesskapet ønsker avgjørelsen i Rheinland-Pfalz velkommen:

«Etter Hamburg er dette den andre føderale staten som velger Skolelinux.

Utrullingen vil skje med profesjonell støtte fra delstaten, og forslag og ønsker fra lærere i delstaten er tatt med som en del av planleggingen og utviklingen.»

Kurt Gramlich har arbeidet med 11 pilotskoler hvor samarbeidet fortsetter: «Jeg gleder meg til å fortsette samarbeidet med pilotskolene. Skolelinux vil få utdanningsrettet materiell fra disse skolene som vi ønsker å fullt ut integrere i det internasjonale prosjektet og Debian generelt.»

Ved det tekniske universitetet i Kaiserslautern har de to forelesere i bedriftsøkonmi, prof. dr. Bettina Reuter og ingeniøren Klaus Knopper fått prosjektansvar for arbeidet. De vil lede arbeidet med utrullingen av Skolelinux i delstaten og integreringen av lokalt arbeid i Skolelinux internasjonalt.

Den nylig opprettede organisasjonen for fremme av fri programvare ved skoler i delstaten ledet av Thomas Rohde samler inn forslag og ønsker fra lærerene for videre bearbeidelse.

– Muligheten for skolene i Rheinland-Pfalz til å basere læringsprosessen sin på en platform av fri programvare er overmoden, sier Rohde. – Alle kan bruke denne typen teknologi og ha det moro og elevene kan selvfølgelig ta med seg denne typen programvare hjem og bruke den der også helt fritt.

Klaus Knopper som for brukere av fri programvare er kjent for Knoppix mener både Debian og Skolelinux er modne og komplette løsninger:

«Prosjektene har med gjennomsiktighet og bruk av åpne standarder kommet til et nivå av stabilitet som ikke er oppnådd av nåværende lukkede systemer.»

Burkhard Schäfer fra det tyske utdanningsdepartementet sier i en kommentar til bruken av Skolelinux i Rheinland-Pfalz:

– Med den tilpassede Skolelinuxløsningen i Rheinland-Pfalz kan vi tilby skolene muligheten til å bruke en stabil og kraftig nettverksløsning uten lisenskostnader. Skolelinux er en løsning som er brukervennlig for både lærere og elever. Ved å velge Skolelinux trenger vi ikke utvikle vår egen løsning men velger i stedet å stå sammen med og dra nytte av de profesjonelle løsningene i Skolelinux.

I mars 2009 vil første fase av prosjektet være gjennomført med tidligere nettverksløsninger integrert i Skolelinux for enkel administrasjon.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.