RESULTATERFINANS

Enda et bredbåndselskap med børsplaner

Bredbåndselskapet Catch Communications vil på børs. Investor Christen Sveaas er fornøyd.

26. nov. 2003 - 08:13

– Jeg kan bekrefte at Catch Communications har vært en veldig god og viktig investering for oss, sier Ditlef de Vibe i Sveaas-selskapet Kistefos til Finansavisen.

Avisen skriver at bredbåndsselskapet Catch Communications var verdt 50 millioner kroner i 2000, mens dagens verdi er på 540 millioner kroner. Verdien på Sveaas' andel har økt med 250 millioner kroner i perioden.

Catch skal nå være i ferd med å hente inn mellom 80 og 120 millioner kroner gjennom en emisjon. I andre kvartal 2004 planlegges en ny emisjon samtidig med en børsnotering av selskapet.

Dermed kan Oslo Børs notere enda et bredbåndselskap. Denne uken ble det klart at Oslo Børs godkjenner noteringen av NextGenTel. Dette selskapet ble startet opp i mars 2000 og har etablert seg som den nest største aktøren innen bredbånd og xDSL i Norge.

– Børsstyret besluttet å ta aksjene i NextGenTel Holding opp til notering på SMB-listen ved Oslo Børs. Det forutsettes at selskapet tilføres minimum 115 millioner kroner gjennom den planlagte emisjonen, og at det oppnås tilstrekkelig spredning av aksjene, ifølge en pressemelding fra Oslo Børs.

Børsdirektøren har fullmakt til å fastsette første noteringsdag, som vil finne sted senest innen 19. desember 2003.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.