FORBRUKERTEKNOLOGI

Enda et Chromecast-alternativ fra Microsoft

Lavere pris denne gang.

Microsoft Wireless Display Adapter er mer kompakt enn det lignende produktet fra Microsoft Mobile. Den er også billigere, men mangler noe funksjonalitet.
Microsoft Wireless Display Adapter er mer kompakt enn det lignende produktet fra Microsoft Mobile. Den er også billigere, men mangler noe funksjonalitet. Bilde: MIcrosoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. sep. 2014 - 10:15

Microsoft kunngjorde i går at selskapet denne høsten vil komme med produktet Microsoft Wireless Display Adapter, en USB Power Delivery-drevet enhet som kan vise innhold fra enheter med støtte for Miracast på skjermer med HDMI-inngang. Enheten er formet som en minnepinne med HDMI-plugg og USB-kabel.

Dersom dette høres kjent ut, er det ikke så rart. Microsoft Mobile, altså den delen av Nokia som Microsoft har kjøpt opp, avduket en lignende enhet for bare noen få uker siden. Den nye enheten lanseres derimot av moderselskapet.

Forskjellene på de to enhetene er at Microsoft Mobiles HD-10-enhet bruker NFC i forbindelse med paringen med kildeenheten, at den er større og at den koster 79 dollar, mens Wireless Display Adapter vil koste 60 dollar.

Blant enhetene som kan overføre skjermbilder trådløst til Wireless Display Adapter, er pc-er og brett med Windows 8.1, Windows Phone 8.1-baserte enheter og Android-enheter med Miracast-støtte og versjon 4.2.1 eller nyere av operativsystemet.

Alle slike produkter sammenlignes nå mot Google Chromecast, som i USA selges for 35 dollar – vanligvis 290 kroner i Norge. Selv om enhetene har noe felles funksjonalitet, er det også betydelige forskjeller.

Fordelen med Wireless Display Adapter er at den kan overføre skjermbildet til både Windows-baserte pc-er og mobile enheter, i tillegg til Android-enheter. Den krever ikke internett-tilgang eller noen spesiell app for å brukes. Den kan for eksempel fungere som en trådløs tilkobling mellom en pc og en projektor.

Med Chromecast kan man overføre innholdet fra kompatible apper til Android eller iOS, samt innholdet i faner i Chrome. Så snart avspillingen har startet, kan brukeren benytte pc-en eller den mobile enheten til andre oppgaver, uten at dette påvirker avspillingen. Selve datanedlastingen og avspillingen gjøres nemlig i Chromecast-enheten, mens brukerenheten bare brukes som en slags fjernkontroll.

En stund etter lanseringen ble det også blitt mulig å overføre hele skjermen til nyere Android-enheter, uavhengig av hvilken app som benyttes.

Det finnes også en rekke andre produkter på markedet med lignende eller overlappende funksjonalitet som disse enhetene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.