KARRIERE

Enda et IT-skoletilbud legges ned

Et dramatisk fall i antall studieplasser innen IT, fører til at enda et IT-utdanningstilbud nå legges ned.

31. jan. 2007 - 12:49

I desember ble det gjort kjent at Norges Informasjons-teknologiske Høgskole (NITH) måtte legge ned studiesteder i Bergen og Stavanger. Tilsammen vil rundt 150 studenter og 20 ansatte berøres av denne samlokaliseringen.

Årsaken var et for dårlig studentgrunnlag.

Dette samsvarer med tall fra Samordna Opptak (SO) som viser et klart fall i antall studieplasser innen IT. I 2004 var det 1981 studieplasser innen IT. Tallene for 2005 og 2006 er henholdsvis 1594 og 1570 studieplasser.

Nå melder også NæringsAkademiet i Nordland om nedleggelse.

Driften har over lang tid gitt negative resultater, og på tross av gjeldssanering og tilførsel av kapital sommeren

2006 ser man ikke å kunne fortsette driften slik den økonomiske situasjonen har utviklet seg, skriver Næringsakademiet i en pressemelding.

Folkeuniversitetet i Nordland og NæringsAkademiet er likevel i samtale om et mulig samarbeid med tanke på å finne fram til en fornyet og vesentlig sterkere plattform for de fagskoleutdanningene som tilhører NæringsAkademiet.

IT er blant fagtilbudene i Næringsakademiet. Skolen lover å utdanne kandidater til en attraktiv og dyktig medarbeider innen IT-support. Etter fullført utdanning vil du være kvalifisert til en lang rekke stillinger innen IT-drift og IT-support i dataavdelinger, IT-firmaer og dataforretninger. Naturlig videreutdanning er nettverksadministrator, står det på hjemmesiden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.