Enda et LulzSec-medlem i varetekt

Brukte proxyserver som FBI fikk innsyn i.

Hacktivistene i LulzSec bruke proxyserveren Hide My Ass til å skjule spor etter datainnbrudd. Nå samarbeider proxyserveren med FBI.
Hacktivistene i LulzSec bruke proxyserveren Hide My Ass til å skjule spor etter datainnbrudd. Nå samarbeider proxyserveren med FBI.

Brukte proxyserver som FBI fikk innsyn i.

Det amerikanske føderale politiet FBI forteller i en pressemelding at de har tatt hånd om enda et medlem av hacktivistgruppen LulzSec. Gruppen skal ha tilknytning til den løse sammenslutningen kjent som «Anonymous».

20 år gamle Raynaldo Rivera overga seg tirsdag i Phoenix i delstaten Arizona etter å ha blitt siktet for sammensvergelse og datainnbrudd mot IT-systemene til Sony Pictures Entertainment i perioden 27. mai til 2. juni 2011.

Ifølge siktelsen benyttet Rivera en proxyserver for å skjule IP-adressen han brukte under innbruddet. Han knyttes til dekknavnene «neuron», «royal» og «wildicv». Ifølge siktelsen risikerer Rivera en fengselsdom på opptil 15 år. Han skal framstilles for en rett i Los Angeles 14. september.

I september i fjor arresterte FBI et annet LulzSec-medlem, Cody Kretsinger, for det samme innbruddet mot Sony. Det ble da opplyst at Kretsinger hadde brukt proxyserveren hidemyass for å skjule sine spor. Hidemyass skal siden ha samarbeidet med FBI.

Kretsinger har erklært seg skyldig. Han mottar straffeutmåling 25. oktober.

Politiet har også fått hjelp fra den antatte hovedpersonen i LulzSec, Hector Xavier Monsegur, også kjent som «Sabu», som ble FBI-informant i 2011 mot løfte om nedsatt straff. Straffeutmålingen av Monsegur skjer først i februar 2013. I mellomtiden fortsetter han å samarbeide med politiet.

LulzSec-medlemmer er også sporet opp og siktet i Storbritannia og Irland, for datainnbrudd mot blant annet Sony og Fox.

Til toppen