Enda et stort IT-selskap med positive tall

Computer Associates overrasket markedet med solide tall for andre fiskalkvartal, og fulgte opp med oppmuntrende utsikter for resten av året.

Computer Associates International Inc (CA) har som resten av IT-bransjen opplevd tunge kvartaler, men nå ser det ut til å lysne. Selskapet la tirsdag kveld norsk tid frem tall for andre fiskalkvartal som viser solid omsetningsvekst, i hvert fall i forhold til forventningene.

CAs omsetning økte med 5,3 prosent til 772 millioner dollar i kvartalet, opp fra 733 millioner dollar i samme periode året før. Det ga et negativt resultat på 52 millioner dollar, eller ni cents per aksje, en formidabel forbedring fra fjorårets horror-tall på minus 291 millioner dollar, eller 50 cents per aksje.

For hele fiskalåret, som ender 31. mars 2003, har CA gjentatt omsetningsmålet til mellom 3,1 og 3,2 milliarder dollar, men oppjusterer fortjenestemålet til mellom 14 og 16 cents per aksje (tidligere estimater lå på mellom 10 og 13 cents per aksje).

I forkant av resultatfremleggelsen solgte skeptiske CA-aksjonærer på en kursnedgang på 79 cents eller 6,1 prosent (12,10 dollar per aksje), men i etter børs-handelen på NYSE steg aksjen igjen til ny notering på 13,06 dollar.

Til toppen