PowerShell og Kindle

Enda flere problemer med Windows 10 Anniversary Update

Både PowerShell og Kindle er berørt.

Enda flere problemer med Windows 10 Anniversary Update
(Bilde: Microsoft)

Både PowerShell og Kindle er berørt.

Webkameraproblemet i Windows 10 Anniversary Update (AU) er langt fra det eneste problemet som den store oppdateringen ser ut til å ha brakt til mange brukere. Nå har også to andre blitt oppdaget. Begge kan utgjøre et stort problem for brukerne de berører. 

Les mer: Har webkameraet sluttet å fungere? Trolig skyldes det Windows 10 Anniversary Update

PowerShell

Det ene problemet er knyttet til kommandolinjeverktøyet PowerShell. En oppdatering til Windows 10 AU som ble rullet ut tirsdag denne uken, Windows 10 build 14393.82, førte til at en nødvendig fil av typen .MOF rett og slett mangler. 

Resultatet av dette er at alle DCS-operasjoner (Desired State Configuration) ender med en “Invalid Property”-feil. 

I tillegg mangler også en binærfil. Dette gjør at fjernkjøringsfunksjonaliteten «PowerShell implicit remoting» ikke lenger fungerer.

Microsoft foreslår visse midlertidige tiltak i dette blogginnlegget, men lover at en feilfiks skal utgis den 30. august.

Les også: Microsoft sprer PowerShell til flere operativsystemer – som åpen kildekode

Kindle

Flere brukere av Kindle-lesebrett fra Amazon har også meldt om problemer med Windows 10 AU i det siste. Dette ble blant annet omtalt av The Guardian i går. Når brukerne kobler lesebrettet til pc-en, fører dette til krasj og blåskjerm, i alle fall så lenge tilkoblingen skjer mens pc-en kjører. Noen brukere forteller at det hjelper å koble til lesebrettet mens pc-en er skrudd av, for deretter å skru den på. 

Microsoft opplyser at selskapet er kjent med problemet. 

– Vi er klar over et problem med et lite antall Kindle Voyager og Paperwhite e-Readers fører til uventet atferd når de kobles til Windows 10-enheter etter at Anniversary Update er installert. Vi jobber for tiden med en oppdatering for å løse dette problemet, heter det i en uttalelse fra Microsoft som har blitt gjengitt i forumet hvor problemene har blitt diskutert.

Kommentarer (17)

Kommentarer (17)
Til toppen