Enda mer åpenhet for Office

Integreres med flere nettsky-tjenester.

Enda mer åpenhet for Office
Bilde: Microsoft

Microsoft vil at Office skal være den foretrukne måten å jobbe med dokumenter på uansett hvor de er lagret, skriver de selv i bloggen sin, og fra før har selskapet et partnerskap med Dropbox der man kan dele og få tilgang til Dropbox-filer via Office-applikasjoner.

Nå viser Microsoft frem flere relaterte nyheter.

For Office-applikasjoner på iOS vil det nå være mulig å integrere tredjeparts tilbydere av nettskytjenester, slik at man vil kunne åpne, lagre og dele dokumenter som ligger på disse tjenestene fra Office på iOS. Apples egne iCloud Drive er for øvrig en av de støttede tjenestene.

Ikke bare iOS

Samme type funksjonalitet vil komme til Office på Android og Windows 10, slik at man skal kunne nå dokumentene sine uansett plattform, lagringstjeneste og enhet, sier Microsoft.

I tillegg vil nettskytjenester kunne integrere Office Online inn i sine applikasjoner. Office Online er Microsofts svar på Google Docs, og meningen er at man skal kunne åpne og redigere disse dokumentene i alle typer nettlesere, også internt i mer lukkede bedriftssentriske løsninger.

Dermed fører det til mer fleksibilitet og åpenhet på tvers av diverse tjenester og tilbydere, påpeker Microsoft.