Enda mer IT til null prosent rente

Dell hiver seg på en ny trend i bedriftsmarkedet.

Enda mer IT til null prosent rente

Dell hiver seg på en ny trend i bedriftsmarkedet.

Server- og pc-leverandøren Dell opplever svikt i omsetning og resultat (se artikkelen Dell reddet av tidligere kostnadskutt), og det er bedriftsmarkedet som smerter mest.

Tirsdag kunngjorde selskap tiltak spesielt rettet mot bedriftskunder i USA: I tillegg til betalingsutsettelse og priskutt på utvalgte produkter, tilbyr Dell, under visse betingelser, finansiering med null rente.

Ifølge selskapet er betingelsene lagt opp med tanke på at de fleste store bedrifter og store institusjoner kvalifiserer til rentefri finansiering. Det samme gjør noen mindre selskaper.

I begrunnelsen fra Dell understrekes det at poenget nå er ikke å gi kundene anledning til å spare noen dollar, men heller å gjøre dem i stand til å kjøpe det utstyret de trenger.

Med det nye tilbudet til amerikanske beddriftskunder, hiver Dell seg på en trend som ble innledet av SAP i oktober, og fulgt opp av Microsoft for et par uker siden. Begge disse programvareselskapene har ordninger som lar kundene ta opp rentefrie lån når de kjøper ERP- og CRM-systemer.

    Les også:

Til toppen