Enda mer kode som får Chrome til å krasje

Ikke forsøk dette på Facebook.

Google Chrome krasjer når den åpner en webside som inneholder en lenke med svært langt vertsnavn.
Google Chrome krasjer når den åpner en webside som inneholder en lenke med svært langt vertsnavn. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. apr. 2015 - 10:27

Nylig skrev digi.no om en rekke med 13 Unicode-tegn som fikk faner i Chrome for Mac til å krasje dersom tegnene var oppgitt på en webside. Nå har det blitt oppdaget en lignende feil som i alle fall rammer Chrome 41 for de fleste plattformer.

Mac-utgaven: 13 tegn får Chrome til å krasje 

Lange URL-er

Webutvikleren Jason Blatt skriver her at websider som inneholder lenker med visse typer svært lange URL-er, får Chrome til å krasje. Det gjelder ikke alle URL-er som er svært lange, men URL-er hvor det er selve vertsnavnet som er svært langt. Dessuten utløses feilen bare fra websider som lastes med HTTP. Websider lastet med HTTPS eller lokalt fra brukerenheten med file://, fører ikke til noen krasj.

Et eksempel på en lenke som fører til krasj, er denne. Den inneholder den følgende lenken:

<a href="http://Lorem ipsum Culpa labore qui culpa enim nostrud eiusmod ullamco anim in dolor consequat voluptate in in laboris consequat dolor occaecat minim aliqua quis id in Duis eiusmod amet id do ex do dolore dolor anim sit deserunt do.">Hello World!</a>

Feilen er knyttet til DNS Prefetching, altså at nettleseren forhåndssender DNS-forespørsler om vertsnavn i lenker allerede før brukeren klikker på lenkene. Dette reduserer tiden det tar fra brukeren klikker på lenken, til at nedlastningen av websiden starter. Men funksjonaliteten håndterer altså dårlig vertsnavn som er veldig lange.

Misbruk

Krasjing av prosessen til nettleserfaner er ikke nødvendigvis noen sikkerhetsrisiko, men ondsinnede kan skape mye frustrasjon ved å plassere slike lenker i for eksempel et innlegg i et sosialt medium.

Problemet vil bli rettet til Chrome 42.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.