RESULTATERFINANS

Enda svakere fra Seagate

Verdens største diskprodusent, Seagate Technologies Inc., kom torsdag med sin andre "profit warning" for kvartalet som ble avsluttet 2. januar. Seagate vil få redusert sine inntekter betraktelig i perioden, og vil trolig påføres betydelige tap.

Eirik Flaa
9. jan. 1998 - 10:19

De siste månedene har gått svært dårlig for verdens ledende produsenter av harddisker. Både Western Digital, Quantum og Seagate har kommet med "profit warnings", og nå understreker den største av disse, Seagate, nok en gang hvor dramatisk situasjonen er.

I andre fiskale kvartal i fjor (avsluttet 02.01.97), hadde Seagate inntekter på tilsammen 2,4 millarder dollar, og oppnådde et resultat etter skatt på 212,6 millioner dollar. I kvartalet som ble avsluttet 2. januar i år forventer selskapet å selge for 1,65 millarder dollar, med et betydelig negativt resultat.

Årsaken til tilbakegangen er i følge selskapet store kutt i prisene på harddisker og stor lageropphopning. I tillegg vil selskapet gjennomføre restruktureringstiltak for 300 millioner dollar. Av dette vil 250 millioner dollar bli belastet regnskapet for andre kvartal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.