Enda tre juleormer

En orm fra tidligere i høst, Atak, er dukket opp i tre nye varianter som e-postede julehilsener.

En orm fra tidligere i høst, Atak, er dukket opp i tre nye varianter som e-postede julehilsener.

Antivirusselskapet Panda Software melder om tre nye utgaver av Atak-ormen. Sist en ny utgave av Atak ble varslet var 7. desember. I likhet med forgjengerne, ser de tre nye Atak-variantene ut til ikke å ha andre skadevirkninger enn selve spredningen.

Emnefeltet i e-post smittet med de nye Atak-variantene inneholder hilsener av typen «Merry X-Mas!» og «Happy New Year!», og i meldingsfeltet står det for eksempel «Happy New Year and wish you good luck on next year!» eller «Mery Chrismas & Happy New Year! 2005 will be the beginning!».

Ormene kopierer seg til Windows systemmappe under navnet DEC25.exe.

Den julehilsende Zafi.D-ormen som digi.no meldte om i formiddag, fortsetter å spre seg i stort antall i Norge. På Telenors løpende virusstatistikk for de siste tre timene er Zafi.D på andre plass med en andel på 27 prosent. Sober.i beholder førsteplassen med 61 prosent. Tilsvarende andeler for det siste døgnet er 63 prosent for Sober.i og 20 prosent for Zafi.D. Sober minker med andre ord, mens Zafi øker. Ingen av Atak-variantene er nevnt på ti på topp-listen fra Telenor.

    Les også:

Til toppen