Enda tre Yahoo-topper rømmer skuta

Lekkasjer bekrefter at en omfattende omorganisering er på gang.

Enda tre Yahoo-topper rømmer skuta

Lekkasjer bekrefter at en omfattende omorganisering er på gang.

Lederflukten fortsetter fra Yahoo. I tillegg til de fem som digi.no meldte om på onsdag – Jeff Weiner som var sjef i nettverksavdelingen, datasjef Usama Fayyad, strateg Jeremy Zawodny og Flickr-gründerparet Caterina Fake og Stewart Butterfield – er det nå kjent at ytterligere tre Yahoo-topper rømmer skuta:

  • Qi Lu, visepresident med ansvar for teknologi innen søk og annonsering
  • Brad Garlinghouse, visepresident med ansvar for e-post og andre kommunikasjonsverktøy
  • Vish Makhijani, visepresident med ansvar for søk

Ifølge lekkasjer til nyhetsbyråer og finanspresse, er avgangene ikke bare motivert av usikkerhet i forhold til Yahoos utsikter, eller personlige uoverensstemmelser med toppledelsen. De skyldes også at Yahoo-president Susan Decker er i ferd med gjennomføre en større omorganisering. Omorganiseringen vil ryste hierarkiet, og mange av Yahoos flere hundre visepresidenter kan oppleve å få redusert innflytelse og forringede karrieremuligheter, heter det.

Den bærende ideen i omorganiseringen skal være å sentralisering flere produktgrupper – av typen søk, e-post og hjemmesider – i én global produktorganisasjon. Håpet er at bedre kommunikasjon mellom produktgruppene og salgsorganisasjonene i utlandet skal gi bedre omsetning og bidra til å øke selskapets markedsverdi.

Omorganiseringen har vært forsøkt holdt skjult for mediene. Sent tirsdag kveld uttalte Yahoos talsperson Jennifer Stephens Acree at selskapet ikke er i ferd med å reorganisere, og at når folk sluttet, var det på eget initiativ.

Yahoo har ikke offisielt bekreftet verken de mange avgangene eller at en omorganisering er på gang.

Flickr-gründerne og Weiner skal sysle med investeringer. Søke-generalen Makhijani har fått ny jobb hos det russiske søkemotorselskapet Yandex.

Garlinghouse ble berømt i november 2006 da et av hans interne notater ble lekket til Wall Street Journal. Notatet fikk tittelen «Peanut Butter Manifesto»: Garlinghouse kritiserte Yahoo-ledelsen for å spre ressursene sine på for mange prosjekter.

I går gikk investor Mark Nelson, en partner i Mithras Capital som eier 1,7 millioner Yahoo-aksjer ut med en appell til Microsoft. Nelson ber Microsoft henvende seg direkte til Yahoos aksjonærer med forslaget om en avtale som ikke innebærer full overtakelse. Nelson mener aksjonærene ikke har blitt hørt, og at dersom Microsoft har et forslag som er bedre for Yahoo enn avtalen med Google, så bør Microsoft orientere Yahoo-aksjonærene om det.

Nelson sier han ikke har vært i kontakt med andre aksjonærer i forkant av utspillet.

Carl Icahn, Yahoo-aksjonæren som står klar til å kaste selskapets styre, har ennå ikke sagt klart fra hva han mener om avtalen mellom Yahoo og Google. Icahn har heller ikke kommentert omorganiseringen eller de mange oppsigelsene i toppsjiktet.

    Les også:

Til toppen