BEDRIFTSTEKNOLOGI

Endelig Android 2.1 for HTC Hero

Innledende utrulling har nå startet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. juni 2010 - 14:16

HTC Hero, mobilen som for alvor gjorde Android-plattformen tilgjengelig på det norske markedet, skal omsider oppgraderes til versjon 2.1 av operativsystemet. Mobilen kom i salg i Europa i juli i fjor og har siden blitt levert med Android 1.5.

Allerede i oktober i fjor kom HTC med løfter om at brukerne ville få en oppgradering, den gangen til Android 2.0. Senere har det kommet flere mer eller mindre ubekreftede datoer for oppgraderingen.

I mai kom det meldinger om at HTC ville komme med Android 2.1 til Hero i juni, og nå ser det ut til å stemme.

På selskapets nettsted opplyses det at en oppdatering nå er i ferd med å rulles ut til blant annet norske brukere. Dette er ikke selve oppdateringen til Android 2.1, men en oppdatering som legger til rette for den store 2.1-versjonen som kan ventes senere i juni.

HTC Hero får etterlengtet oppdatering. <i>Bilde: HTC</i>
HTC Hero får etterlengtet oppdatering. Bilde: HTC

Dette bekreftes nå av HTC overfor nettstedet Engadget.

Android 2.1 kom sammen med Googles Nexus One-mobil i begynnelsen av januar i år. Hvorfor HTC har brukt mer enn fem måneder på å få på plass Android 2.1 på Hero, er høyst uklart. Riktignok måtte selskapets eget Sense-brukergrensesnitt tilpasses den nye versjonen av Android, men både Legend- og Desire-mobilene til HTC kom på markedet med denne kombinasjonen allerede for flere måneder siden.

I mellomtiden har Google kommet med versjon 2.2 av Android. Det er lite trolig at Hero-brukerne noen gang vil bli tilbudt en offisiell utgave av denne versjonen. HTC lover i utgangspunktet bare at mobiler som selskapet lanserer i løpet av 2010, vil bli oppgradert til Android 2.2.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.