Endelig beta av Windows 2000 er klar

Et storstilt testprogram går i sin siste fase når den tredje og siste prøveutgaven av etterfølgeren til Windows NT skal kjøres ut i 650.000 eksemplarer fra torsdag 29. april.

Et storstilt testprogram går i sin siste fase når den tredje og siste prøveutgaven av etterfølgeren til Windows NT skal kjøres ut i 650.000 eksemplarer fra torsdag 29. april.

Produksjonen av alle disse eksemplarene kan ta opptil et par uker. Utsendelsene starter straks de første CD-ene er klare. Hvis du ikke har et godt nok kundeforhold til å få det gratis, kan du bestille systemet fra Microsofts nettsted, til i underkant av 60 dollar. Et antall PC-leverandører har fått lov til å forhåndsinstallere det på nye maskiner.

Beta 3 skulle egentlig kommet i mars. Microsoft svor på at de ville få den ut innen utgangen av april, noe de altså greier med et nødskrik. Microsoft har ikke bekreftet meldinger der oktober i år beskrives som tidspunktet da den endelige utgaven av Windows 2000 skal være klar, men holder fast ved at dette vil skje innen utgangen av året. Salg i større omfang ventes ikke under noen omstendighet før første kvartal neste år, da eventuelle bølger etter årtusenskiftet har lagt seg.

Microsoft vil ikke legge nye egenskaper eller funksjonalitet i den endelige utgaven, utover det som finnes i dagens beta. Selskapet opplyser at ytelsen ikke bør ligge så veldig langt unna det man kan forvente i den ferdige koden, men understreker samtidig at det gjenstår mye arbeid for å gjøre det pålitelig nok. I forhold til forrige beta er de viktigste forbedringene knyttet til grensesnitt og ytelse.

Maskinkravet er opplyst å være 64 MB minne og en prosessor i 300 MHz. Windows 2000 skal leveres i tre utgaver: en klient og to tjenere. Målgruppen for klienten er profesjonelle brukere. Tjenerutgavene skal tilby egenskaper innen klynger, pålitelighet og tjenester slik at systemet utfordrer Unix til reell konkurranse.

Microsoft har allerede konvertert sine tjenere i hovedkvarteret i Richmond til Windows 2000 - med katalogtjenesten Active Directory - og regner med å gjøre det samme innen resten av konsernet i løpet av prøveperioden.

Til toppen