BEDRIFTSTEKNOLOGI

Endelig beta for NT 5.0 i juni

Den endelige prøveutgaven av Windows NT 5.0, kjent som "Beta 2", skal klargjøres innen utgangen av juni og gjøres tilgjengelig for "enhver som vil teste produktet" i løpet av sommeren.

Eirik Rossen
3. juni 1998 - 16:50

En talsperson for Microsofts avdeling NT Enterprise, Frank Artale, sier til Sm@rt Reseller at Beta 2 betraktes som en slags minilansering. Microsoft skal organisere en Rapid Deployment Program for Beta 2 med utgangspunkt i en egen konferanse som skal holdes i San Jose i California fra 30. juni til 2. juli.

I en tale til en pågående konferanse for kanalpartnere, Fusion 98 i New Orleans, sa Microsofts nestleder Steve Ballmer at han håpet å få NT 5.0 markedsklar til "tidlig 1999". Mange forventer at dette tidsskjemaet sprekker, ikke minst fordi Microsoft samtidig varsler at de kommer til gjøre langt flere endringer enn vanlig fra Beta 2 til den endelige versjonen.

Beta 2 vil omfatte en beta-utgave av nettleseren Internet Explorer 5.0.

I en annen tale under den pågående utviklerkonferansen i New Orleans, TechEd 98, dempet Ballmer noen av utviklernes forventninger til NT 5.0.

Han sa at hovedpoenget med oppgraderingen var å redusere brukernes kostnader gjennom bedre egenskaper innen katalogtjenester, systemadministrasjon, sikkerhet, skalerbarhet, pålitelighet og oppetid. Oppgraderingen vil ikke medføre noen vesentlig utvidelse av Microsofts objektmodell COM (component object model - andre initiativ på TechEd fokuserte tvert om på broer mellom COM og CORBA, se peker til beslektet artikkel øverst i høyre spalte).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.