Endelig blir mobilt bredbånd superbillig

Nye priser fra Telenor kan gi gjennombrudd for mobilsurfing.

Endelig blir mobilt bredbånd superbillig

Nye priser fra Telenor kan gi gjennombrudd for mobilsurfing.

På kort tid har mobilt bredbånd blitt populært i Norge, men direkte billig har det ikke vært. Aktive brukere har måtte være forsiktig med bruken, for ikke å bli skremt av regningen som kommer etterpå.

Nå varsler Telenor at de setter ned prisene drastisk.

Dagsprisen for å surfe på internett over mobilen skal ned fra 75 til 10 kroner. Kostnaden skal aldri overstige en tier per dag, lover selskapet.

Det vil trolig føre til at mobilt bredbånd endelig får et gjennombrudd blant folk flest i Norge, og ikke forblir et tilbud mest brukt av brukere som får abonnementene sine betalt av arbeidsgiver.

    Les også:

iPhone har stått i spissen for en bølge av mobil nettsurfing det siste året, som har overrasket hele telekombransjen. Mange nettsteder har derfor utviklet egne mobiltilpassede versjoner av innholdet. Nå forventer Telenor at de nye prisene vil føre til at bruken tar av.

- 2009 er året da vi virkelig får et gjennombrudd for mobilt Internett rett og slett fordi enda flere vil finne det attraktivt å bruke Internett på mobilen, sier Telenor-sjef for privatmarkedet Svein Henning Kirkeng i en pressemelding.

De nye prisene gjelder kun for privatkunder og pristaket innebærer trafikk både ved vanlig internettsurfing og for mobiltilpasset innhold, det vil si wap.

En undersøkelse utført av Teleplan viser at 6 av 10 begrenser sin bruk av mobilt Internett som følge høye datapriser. Videre går det i en Telenor-undersøkelse frem at 5 av 10 mener de har svært dårlig eller dårlig oversikt over kostnadene ved å bruke Internett på mobilen. Det er slike tilbakemeldinger fra kundene Telenor legger til grunn for prisendringen.

- Kundene våre ønsker enkelhet og forutsigbarhet – og de vil at det skal være billig å bruke internett på mobilen. Med introduksjonen av markedets laveste pristak på mobilsurfing håper vi å bryte ned prisbarrieren, sier Kirkeng.

Mediebedriftenes landsforening (MBL) tror lavere priser vil gjøre det mer attraktivt for innholdsleverandører å tilby et rikt innhold.

- For å bygge mobilt internett videre er det viktig at teleoperatørene legger forholdene godt til rette for oss som leverer innholdet. MBL ser på pris som en barriere mot økt bruk og vil i 2009 arbeide aktivt for lavere priser på bruk av mobilt Internett. Pristaket Telenor nå introduserer er derfor kjærkomment og et steg i riktig retning, sier Ivar Rusdal, styreleder i MBL.

Prisendringen vil tre i kraft fra 1. februar. For bruk i utlandet gjelder egne priser, opplyser Telenor.

Utspillet fra Telenor kan delvis tolkes som et svar på press fra konkurrenter. Network Norway kunngjorde eksempelvis i forrige uke en prismodell for 3G-mobilsurfing som bevisst var lagt opp med tanke på å utfordre abonnementene til Telenor.

    Les også:

Til toppen