Endelig en oppklaring fra RealNetworks

RealNetworks svarer på digi.nos spørsmål angående RealPlayer og hensyn til brukernes personvern.

RealNetworks svarer på digi.nos spørsmål angående RealPlayer og hensyn til brukernes personvern.

digi.no meldte i forrige uke at RealPlayer fra RealNetworks også inneholder et program, Comet Cursor, som sender informasjon om brukerne tilbake til utgiveren av programmet, Comet Systems. Informasjonen om dette på RealNetworks nedlastingssider var etter manges syn mangelfull, ikke minst fordi selskapet ikke senere enn i fjor høst innrømmet å ha gjort noe av det samme.

Les hele saken:


I helgen fikk digi.no endelig et svar fra RealNetworks - etter å ha prøvd gjentatte ganger hele forrige uke.

Keela Robison, produktsjef for RealNetworks konsumentdivisjon, forteller til digi.no at selskapet har arbeidet sammen med Comet Systems for å sikre at det ikke finnes noen risiko for at brukernes personvern blir krenket av den utgaven av Comet Cursor som distribueres sammen med RealPlayer 7. Den såkalte GUID-en (Globally Unique ID) er blitt fjernet fra utgaven RealNetworks distribuerer, slik at det ikke er noen måte å overvåke brukernes individuelle bruk av tjenesten.

Robison forteller videre at det også finnes en utgave av RealPlayer 7 som ikke inneholder Comet Cursor, det vil si den såkalte Minimal-versjonen.

- Brukerne kan senere benytte den "AutoUpdate"-funksjonen for å laste ned andre komponenter de måtte ha bruk for, samtidig som de utelater Comet Cursor hvis de ønsker dette, forklarer Robison.

Hun legger til at det faktisk finnes en lenke til informasjon om Comet Cursor og personvern på disse nedlastingssidene, men innrømmer at lenketeksten kanskje er litt beskjeden.

Dette betyr at advarselen mot RealPlayer som digi.no kom med i forrige uke, herved er kansellert.

Til toppen