Endelig et 4G-modem som støtter 3G/2G

Slutt på fiklingen med flere USB-modem. Også Mac skal få støtte.

Endelig et 4G-modem som støtter 3G/2G
Bilde:

Netcoms superraske 4G-mobilnett har så langt krevd eget utstyr. Dette fungerer bare med 4G og ikke er bakoverkompatibel med andre mobilnett.

Kundene har derfor fått utlevert to stykk USB-modem. Ett for det nye mobilnettet, og ett for det gamle med 3G- og GSM-støtte.

Nå blir det slutt på denne fiklingen med flere modemer.

Samsung melder i dag at de har inngått avtale med Netcom om å levere «verdens første 4G-multimodem». Det skal støtte både 4G, 3G og GSM.

Det bakoverkompatible modemet gjør det mulig å fortsette den mobile oppkoblingen også når man beveger seg i områder som kun har støtte for de tregere mobilnettene.

Netcom får den første leveransen av disse modemene i andre kvartal. Men det er fortsatt uklart når i perioden april - juni det vil skje.

- Dette modemet er bittelitt mindre enn det 4G-modemet vi leverer i dag. Det er litt tynnere og ser mindre klumpete ut, forteller kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad i Netcom til digi.no.

Gratis bytte

Hun bekrefter at deres 4G-kunder får bytte sitt gamle 4G-modem mot det nye, straks det er tilgjengelig. Uten kostnad.

- Vi kommer til å ta kontakt med de som har fått det første 4G-modemet, så får de bytte gratis, sier Erikstad.

Mac-støtte

Det gamle 4G-modemet krever Windows XP, Vista eller Windows 7. Men det nye modemet vil støtte også Mac OS X, ifølge Erikstad.

Helt klar er nok denne støtten ennå ikke. Samsung opplyser at de jobber med å lage drivere for Max OS X 10.6.2 eller nyere, samt Max OS X 10.5.11 og nyere.

Hvorvidt det også blir støtte for Linux kunne ikke Netcom svare på, og nevnes ikke av Samsung i meldingen.

4G-multimodemet til Samsung har modellbetegnelsen GT-B3730 og kan kobles til bærebare PC-er via USB. Modembrikken i utstyret støtter LTE-nettverk (Long Term Evolution) med frekvensen 2,6 gigahertz, 3G-nettverk over 2,1 gigahertz, GSM over 900 megahertz og 1,8 gigahertz, HSPA og Edge.