Endelig et realt piip show

Det måtte jo komme: Big Brother i fugleperspektiv - bokstavelig talt. Se de første bildene av de løse fuglene på Bogstad gård.

Endelig et realt piip show

Det måtte jo komme: Big Brother i fugleperspektiv - bokstavelig talt. Se de første bildene av de løse fuglene på Bogstad gård.

Det piper i telefonen.

- De to første fuglene har flyttet inn og er i ferd med å bygge reir, rapporterer en overlykkelig fotograf Sten Magne Klann til digi.no.

- Ja?

- Gå inn på Upunkt på nrk.no så ser du det hele, det streames live.

Klikk.

En forklaring er kanskje på sin plass før vi sender deg til årets store Big Brother-satsing fra Marienlyst:

Piip-show på Upunkt er et 24-timers live video fra en spesialinnredet fuglekasse på Bogstad gård. I hele to måneder kan du følge livet til en meisefamilie som ifølge dagens rapporter altså for tiden bygger reir på harde livet.

Sentralt i prosjektet står også nevnte fotograf Sten Magne Klann som er mannen som har innredet diverse menneskeboliger i miniatyr... Han har laget et stillfotoutstilling over temaet, der totalt syv meisefamilier er avbildet i sine respektive hjem. Hvorvidt designhjemmet har falt bedre i smak enn for eksempel det bonderomantiske, er opp til deg å tolke. Selv tror Klann at det koselige interiøret appellerer mest til fuglene.

Men viktigst akkurat nå: I tillegg til fotografiene har fotografen spesialinnredet tre nye fuglekasser som er hengt opp på Bogstad gård. I ett av dem befinner det seg et webkamera, og der har nå de første turtelduene flyttet inn.

På NRK Upunkt kan du til enhver tid følge bevegelsene i fuglekassen, 24 timer i døgnet i to måneder. Og skulle du være bekymret dyreverner: NRK forsikrer at lysene slås av i fuglekassene om kvelden slik at fuglene skal få ro.

Til TV Norges Big Brother-fans: Det er dessverre ikke installert dusj, og det blir heller ikke servert alkohol. Dessuten er det her snakk om smarte fugler.

Vi får dessverre ikke lov av NRK å lenke direkte til feedene, men du finner dem på denne siden.

P.S.

Alle fotografier i denne artikkelen er tatt av Sten Magne Klann og gjengitt med fotografens tillatelse.

D.S.

Til toppen