BEDRIFTSTEKNOLOGI

Endelig gjør UPC noe riktig

Sikkerheten i forbindelse med kabelmodem fra UPC ble tatt opp i en melding til alle Internett-kundene til selskapet uken angående sikkerhet på Internett. Til tross for mye svada, meldingen er klar på ett punkt: - Brukerne har selv ansvar for sikkerheten på sine maskiner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. okt. 1999 - 15:34


Forbrukerinspektørene


Stein Møllerhaug
















Du finner en peker til AtGuard her:




Men hvorfor kan ikke UPC og alle de andre Internett-leverandørene rett og slett sperre alle porter på nettverket sitt som normalt ikke brukes av vanlige brukere?

Mange Internett-brukere har mer omfattende ønsker angående hva de vil bruke nettet til. Forskjellige tjenester benytter forskjellige porter, og hvis noen av portene sperres, vil tjenesten ikke bli tilgjengelig. Slik er det vel ingen som ønsker å ha det?

Altså, Internett-brukerne må ta ansvar for sin del av sikkerheten selv, det vil si tilgangen til brukernes maskiner. Men Internett-leverandørene må samtidig bli mye flinkere til å informere om hvordan brukerne kan beskytte seg, gjerne ved å tilby kundene detaljerte eksempler på hvordan dette kan gjøres i de mest brukte operativsystemene. Internett-leverandørene kan også forhandle fram rabattavtaler med leverandører av sikkerhetsprodukter og tilby disse til kundene for lavere pris enn kundene må betale på egenhånd.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.