Endelig gode nyheter fra Ericsson

Etter sitt annus horribilis i fjor ser det ut til at Ericsson igjen klarer å ta sin del av veksten innenfor mobilmarkedet. Resultatveksten fra første kvartal i fjor til samme kvartal i år er på 370 prosent. Selskapet tror nå på bedre salg.

I første kvartal i år endte Ericssons overskudd før skatt på 6,1 milliarder svenske kroner, noe som er betydelig bedre enn forventet og langt bedre enn overskuddet på 1,3 milliarder fra samme kvartal i fjor.

Salget i kvartalet endte på 59,1 milliarder svenske kroner, opp 42 prosent, mens ordreinngangen økte med 67 prosent til 80 milliarder kroner.

Salget av mobiltelefoner overgår nå salget av mobilsystemer, og den sterke ordreinngangen kommer fra systemsiden, som tradisjonelt har utgjort det meste av selskapets virksomhet.

- Kvartalet viser Ericssons klare ledelse i mobilt internett inkludert tredje generasjons mobiltelefoni, sier Ericssons toppsjef Kurt Hellström. Han oppjusterer nå Ericssons prognoser fra en salgsvekst på 20 til 25 prosent i neste kvartal og konsernsjefen lover et resultat dobbelt så bra som i andre kvartal i fjor.

Ericsson klarer imidlertid ikke en fortjenestemargin på over 10 prosent, og det at Nokia nettopp klarer å dra ut 24 prosent på sine mobiltelefoner setter nok grå hår i hodet på Ericssonsjefene.

Hellström tror at antallet mobilbrukere i verden vil passere en milliard allerede i 2002.

Til toppen