Endelig Google Maps til iPhone

Den nye applikasjonen kan lastes ned fra App Store

Endelig Google Maps til iPhone
Etter flere måneders ventetid, er Google Maps nå tilbake i iOS, som en applikasjon fra Google selv. Bilde: Google

Google kunngjorde i morgentimene i dag at den første utgave av selskapets egen Google Maps-applikasjon for iPhone har blitt godkjent av Apple og kan lastes ned fra Apple App Store.

Kartene er vektorbaserte, kan vises i 2D- og 3D-visninger som kan roteres og vippes. Man kan søke etter mer enn 80 millioner virksomheter og interessepunkter. Street View er tilgjengelig, det samme er Business Photos som viser hvordan det ser ut inne hos drøyt 100 000 restauranter, butikker og andre virksomheter.

Den nye applikasjonen tilbyr talebasert sving-for-sving-navigasjon, sannstids trafikkinformasjon og informasjon om kollektivruter og stoppesteder.

Google opplyser at selskapet hver dag mottar tilbakemeldinger fra brukere om at verden har forandret seg eller med forslag til forbedringer til kartene. Dette fører til at det gjøres flere titalls tusen endringer i kartene hver dag. En del endringene stammer fraMapMaker-tjenesten til Google, hvor alle kan foreslå korrigeringer eller nye detaljer i kartene.

Google Maps-applikasjonen er tilgjengelig på 29 språk og kan benyttes av iPhone og iPod Touch (4. gen.) med iOS 5.1 og nyere.

Så får man, i alle fall for brukernes del, håpe at Googles kartapplikasjon blir bedre mottatt enn kartapplikasjonene til Apple og Nokia.

Google tilbyr også en egen SDK (Software Developer Kit) for Google Maps til iOS, noe som gjør det mulig for applikasjonsutviklere å bruke disse kartene i applikasjonene i stedet for Apples kart.

    Les også: