RESULTATERFINANS

Endelig kan Win.HLP-Rana gifte seg med Clockwork-Grønseth

I fjor het de Grape. Da forsøkte de en fusjon med Win.HLP. Det skar seg, men i år blir de lykkelig gift likevel, med nytt navn og ved hjelp av et svensk web-byrå.

Herman Berg
7. des. 1999 - 12:48


Optosof ABBonnierMogul AS
Les:
Optosof kjøper Mogul, fusjonerer syv nordiske internettforetak

Numerica TaskonWin.HLP ASJan SkøienWebstation Oy
Datastrategi


Optosof-konsernet består per i dag av 160 medarbeidere og skal altså vokse flere ganger. 20 av de norske ansatte sitter i det tidligere Grape-selskapet som i dag heter Clockwork AS. Dette skal vokse til det tidobbelte når fire norske webbyråer nå altså skal samles.

Hittil har Lars Grønseth ledet Clockwork. Han vil ikke si noe om hvordan den fremtidige kabalen kommer til å se ut. Mens administrende direktør i Mogul AS flyttes opp til konsernsjef for Optosof, finnes det tre andre ledere inkludert profilerte Shahzad Rana i Win.HLP, mindre kjente Ivar Søvold i Numerica og altså Grønseth i Clockwork.

Alt Grønseth og Rana har å si til digi.no er at det blir "business-as-usual", det vil si at fortsetter som sjefer i hvert sitt selskap.

Clockwork i Norge har allerede vært gjennom en omstillingsprosess etter at svenskene kom inn i juli i en handel som også innebefattet dee svenske internettselskapene base8 og LineWise.

- Disse tingene tar jo tid. Forut for kjøpet av oss hadde Optosof og Clockwork fusjonert i mai, og kjøpet av oss ble oppstarten på konsernet. Det er mange prosesser som skal i havn i det å bygget et konsern, sier Grønseth til digi.no.

- Og nå er det på'n igjen? Dere må starte en ny tidkrevende prosess?

- Det går jo ikke ubemerket hen. Vi synes imidlertid dette er skikkelig positivt og gir oss sjansen til å realisere alle muligheter som vi har drømt om, sier han.

Grønseth innrømmer at en av de store jobbene blir å se på synergier og hvordan kabalen skal legges.
- Vi vil ikke forskuttere utfallet av det ene eller andre. Vi har ikke jobbet ut detaljene ennå, sier han.

- Dere har prøvd en gang før å fusjonere med Win.HLP, den gang under navnet Grape. Nå prøver dere igjen?

- Det er jo en grunn til det, vi ser at det er et industrielt kjempepotensial hvor vi utfyller hverandre veldig godt, sier Grønseth som mener det vil ligge mye kommunikasjonskompetanse i den nye norske enheten som dannes.

Kommunikasjon er noe gamle Grape satset mye på.

- Grovt regnet kan man vel si at Win.HLP har overvekt på teknologi, det samme har Numerica Taskon, mens Mogul har satset på både kommunikasjon og teknologi i driften sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.