Endelig kom Athlon 3200+

En uke senere enn forventet lanserte AMD tirsdag prosessoren Athlon 3200+.

En uke senere enn forventet lanserte AMD tirsdag prosessoren Athlon 3200+.

Allerede for en uke siden var det ventet at AMD skulle ha lansert Athlon 3200+, selskapets raskeste prosessor for vanlige PC-er. Om det er kildene som har sviktet, eller om det er AMD som er blitt forsinket, vites ikke. Men i dag kom endelig annonseringen.

    Les også:

Den nye prosessoren er den første som tar i bruk AMDs nye 400 MHz systembuss (egentlig 2 x 200 MHz). Athlon 3200+ skal i snitt ha omtrent fire prosent høyere ytelse enn Athlon 3000+. Men AMD hevder også at prosessoren er betydelig raskere enn Intels 3.0 GHz-utgave av Pentium 4, riktignok testet med Hyper-Threading ute av drift.

Dette avvises kontant av Tom's Hardware Guide, som har sammenlignet prosessorene og mener at hastighetsbetegnelsen 3200+ er en kraftig overdrivelse. AMDs prosessor kommer trolig til kort først og fremst på grunn av mye tregere systembuss og betydelig lavere intern klokkehastighet (2,2 GHz) enn Intels kandidat.

Les mer om testen her.

Prosessoren er allerede tilgjengelig, også i enkelte norske nettbutikker, hvor den selges for omtrent 4500 kroner inkludert vifte og mva.

Til toppen