CHATGPT

Endelig kom den: Dette er ChatGPT-appen til mobil

OpenAI slipper iOS-app, og en Android-versjon er på vei.

Omsider er ChatGPT-mobilappen her, men i første omgang kun for Apple-folket.
Omsider er ChatGPT-mobilappen her, men i første omgang kun for Apple-folket. Foto: OpenAI
19. mai 2023 - 08:48

Med tanke på den enorme populariteten til chatboten ChatGPT var det nok bare et spørsmål om tid, men nå er det altså offisielt: ChatGPT får sin egen mobilapplikasjon. Det kunngjør OpenAI på sin egen bloggside.

I første omgang er det kun Iphone-folket som tilgodeses med mobilappen, men OpenAI lover at Android-versjonen vil ankomme «snart» – uten at et konkret tidspunkt er oppgitt.

Etterspurt av brukere

Ifølge OpenAI er det mange brukere som rapporterer at de setter pris på å kunne bruke ChatGPT på farten, som er bakgrunnen til at mobilappen nå omsider er et faktum.

Den nye applikasjonen er gratis å laste ned, har ikke reklame, og den synkroniserer historikken fra chatboten på tvers av enhetene dine. Dermed kan man altså fortsette der man slapp om man bruker flere ulike typer enheter.

Snapchat er en av de første appene som integrerer ChatGPT, som demonstrert på bildet.
Les også

Kunngjorde stor nyhet: Snart kan ChatGPT være «overalt»

Videre har OpenAI integrert Whisper i mobilversjonen av den populære chatboten. Whisper, som ble introdusert i september i fjor, er en modell for talegjenkjenning som blant annet kan brukes til oversettelser, transkripsjoner og tale-til-tekst.

Whisper-modellen har blitt trent på over 680.000 timer med flerspråklige datasett som er innhentet fra internett. Det er en avansert modell som OpenAI hevder skal kunne håndtere aksenter, bakgrunnsstøy og teknisk sjargong.

USA først ut

Dersom man abonnerer på den betalte versjonen av chatboten, ChatGPT Plus, vil mobilappen også gi brukere tilgang til eksklusive funksjoner og raskere responstid. ChatGPT Plus ble lansert den 1. februar, først kun i USA, men senere internasjonalt.

Også mobilappen blir først kun tilgjengelig i USA, men OpenAI opplyser at appen vil bli rullet ut i andre land i løpet av de kommende ukene. Et spesifikt tidsvindu har ikke blitt oppgitt, så det er uvisst akkurat når den blir tilgjengelig for nordmenn.

Lanseringen av mobilappen er på mange måter det neste logiske skrittet i å gjøre ChatGPT bredere tilgjengelig for massene.

Som Digi.no rapporterte i mars har OpenAI for øvrig også gjort det mulig for app-utviklere å integrere ChatGPT inn i appene sine gjennom selskapet sitt programmeringsgrensesnitt. Det innebærer at ChatGPT-funksjonalitet trolig vil dukke opp i et stort antall tjenester etter hvert, og allerede er det en god del tjenester som bruker teknologien.

Med mulighet for nettsøk blir ChatGPT betydelig smartere.
Les også

Blir enda farligere for Google: ChatGPT har fått sin egen nettleser

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.