Endelig kommer JBuilder

Borlands lenge omtalte Javautviklingssverktøy er enderlig klart for markedet. Pakken demonstreres i Oslo og slippes på det norske markedet 3. september.

Borlands lenge omtalte Javautviklingssverktøy er enderlig klart for markedet. Pakken demonstreres i Oslo og slippes på det norske markedet 3. september.

Denne uken demonstrerer Borland JBuilder og IntraBuilder i USA. Programmene er Borlands satsning på java-utviklingsverktøy og selskapet satser på at det vil være en viktig del i utviklingen av såkalte Infonets, Borlands strategi for plattformuavhengige informasjonsnettverk.

- Representanter fra Borland kommer til Oslo 3. september for å lansere JBuilder, forteller Tor Knutsen i EuroSoft, Borlands Business Partner i Norge, til digi.

- Vi slipper pakken samme dag i Norge, men jeg har ikke noe prisoversikt ennå, fortsetter Knutsen, som kan fortelle at pakken vil koste omkring $300 i USA - noe mindre hvis du har andre Borland-produkter fra før.

JBuilder er ifølge Borland et robust visuelt utviklingsverktøy for 100 % Pure Java-applikasjoner, applets og JavaBeans. Det komponentbaserte miljøet er designet spesielt for utvikling på alle nivåer i "Infonet", fra applets og applikasjoner, til nettverkskommunikasjon mot databaser, og klient/server.

Delbert Yocam, Borlands toppsjef, sier til Computer Reseller News at selskapet forventer store salg av JBuilder.

- Til nå har Borlands inntekter hovedsakelig vært Delphi og C++, men i fremtiden regner vi med at IntraBuilder og JBuilder vil komme til å gi like store inntekter, sier han.

JBuilder inneholder en skalerbar JDBC databasearkitektur og JavaBeansExpress som i følge firmaet er en kjapp måte for å utvikle Java Development Kit (JDK) 1.1-kompatible JavaBeans-komponenter. En del av Borlands "Golden Gate" strategi er å støtte større Java industristandarder i alle verktøy. JBuilders åpne miljø støtter derfor ifølge Borland 100 % Pure Java, JavaBeans, JDK 1.1, Java Foundation Class(JFC), AFC, Remote Method Invocation (RMI)protokollen fra Sun, CORBA, Java DataBase Connectivity (JDBC) standarden og Open DataBase Connectivity (ODBC) samt de største databaseløsningene.

IntraBuilder Clinet/Server 1.5 er den nyeste versjonen av Borlands applikasjonsverktøy for servere. IntraBuidler gjør det mulig å utvikle åpne applikasjoner som integreres i serverne. Den støtter tynne klient applikasjoner som kan kjøres på en PC-, Mac- eller UNIX-nettleser.

IntraBuilder støtter implementering av JavaScript, samt HTML, Java, Active X-komponenter, HTTP, CGI, NSAPI, ISAPI og er kompatibel med Microsofts og Netscapes nettlesere og servere. Den har imidlertid ikke støtte for JavaSofts JDBC-standard.

Først senere i år planlegger Borland å introdusere DataGateway for Java. Dette vil ifølge firmaet være en teknologi som skal sørge for at klientapplikasjoner kan hente ut informasjon fra databaser ved hjelp av JDBC.

Til toppen