Endelig lederbytte i Motorola

Motorola står foran en massiv omorganisering etter at Ed Zander nå kastes ut.

Motorola står foran en massiv omorganisering etter at Ed Zander nå kastes ut.

Utviklingen går fort og gårsdagens suksess holder ikke i dag - det har Motorola fått smake. Elektronikk-giganten og verdens lenge nest største mobiltelefon-produsent har slitt tungt de siste årene etterhvert som luften har gått ut av deres tidligere suksess, de syltynne Razr-mobilene.

Toppsjef Ed Zander (som kom fra Sun) har tviholdt på rattet, men på fredag var det ingen bønn. Da offentliggjorde Motorola at fra 1. januar er Greg Brown ny toppsjef.

Til tross for den begredelige utviklingen får Zander likevel en hyggelig fallskjerm på mellom 28 og 35 millioner dollar.

Brown arver en lang gjøre-liste som domineres av et stort spørsmål: Skal Motorola deles opp helt? Selskapet har allerede skilt ut prosessor-produksjonen sin, men kravene om å skille ut mobiltelefoner helt for å få opp farten øker.

For resultatene har rast og det var nok tredje-kvartalstallene med et resultat som var 94 prosent dårligere enn for et år siden som ble spikeren i kista for Zander. Motorola har også i løpet av året mistet tittelen "verdens nest største mobiltelefon-produsent" til Samsung.

Avgangen til Zander er den siste i en rekke lederskifter siden 1997 da barnebarnet til Motorola-gründeren ble toppsjef.

Til toppen