JUSS OG SAMFUNN

Endelig mobil BankID fra NetCom

Snart også fra Chess.

NetCom har tatt seg god tid, men gjør det i morgen mulig for selskapets kunder å få støtte for BankID på mobilen.
NetCom har tatt seg god tid, men gjør det i morgen mulig for selskapets kunder å få støtte for BankID på mobilen. Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images/All Over Press, digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. nov. 2013 - 15:01

NetCom kunngjorde i dag at selskapets kunder fra og med i morgen kan bestille nytt SIM-kort med støtte for BankID på mobil fra kundesiden hos selskapet. Dermed vil de aller fleste mobilkundene i Norge kunne logge seg på nettbanken uten å måtte bruke Java eller kodebrikke.

Høna og egget

Telenor kom med støtte for BankID på mobilen allerede i 2009. Men tjenesten må sies å ha hatt en trang fødsel med bare 100 000 bruker etter tre år. Dette, kombinert med støtte fra bare en håndfull banker, var nok også årsaken til at de andre mobiloperatørene nølte med å følge opp.

Først i sommer kom Tele2-gruppen – det vil si Tele2, One Call, MyCall og Network Norway – med støtte for tjenesten. Og nå altså NetCom. Kunder med Chess-abonnement må derimot vente ytterligere et par uker, opplyser NetCom i en pressemelding. Etter det skal BankID på mobil være tilgjengelig for ytterligere 1,64 millioner norske innbyggere.

Nå er det ikke nok at mobiloperatørene støtter BankID på mobilen. Det må også støttes av bankene. Foreløpig er det bare Nordea, DnB, Skandiabanken, Eika-banker og SpareBank1-gruppen som tilbyr dette, men 22 mindre banker skal begynne å støtte tjenesten i løpet av den nærmeste tiden, opplyser NetCom, som skal publisere mer informasjon på denne siden i morgen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.