Endelig opptur for Komplett

Komplett er på rett vei igjen, ett år etter at problemene startet.

Komplett er på rett vei igjen, ett år etter at problemene startet.

Komplett omsatte i Mai for nesten 140 millioner kroner. Det er en oppgang på 25 prosent sammenliknet i fjor.

Det er andre måneden på rad med oppgang, men den første som gir noen mening å sammenlikne.

Komplett vokste også i april, sammenliknet med april i fjor, men i fjor var det både påske i denne måneden, og Komplett la om sine IT-systemer til SAP. Overgangen gikk ikke akkurat helt knirkefritt, og dette gikk utover omsetningen.

Å vokse sammenlignet med denne måneden var, beskrevet med toppsjef Eric Sandtrøs egen uttrykksform, en prestasjon på linje med å stå opp om morgenen.

Problemene med omleggingen påvirket nok Komplett i mai i fjor også, men nå er veksten betydelig. Direktesalget øker med 36 prosent og forhandlersalget øker så videt, med fire prosent.

Omleggingen av IT-systemene påvirket særlig forhandlersalget i fjor, så om dette er noen stor bedring fra denne perioden er ikke selvsagt. Men med tanke på de problemene Komplett har hatt i perioden imellom, er dette likevel en opptur.

Komplett omsatte for 138,5 millioner i mai 2005 sammenlignet med 111,0 millioner i samme måned i 2004. Direktesalget var på 97,2 millioner, mot 71,4 millioner samme måned i 2004. Forhandlersalget utgjorde 41,3 millioner, mot 39,6 millioner i samme måned i 2004.

Mange av nettbutikkene opplevde et overraskende svakt første kvartal i år, og april var heller ikke sterk. Samtidig vokste markedet, og særlig de store kjedene, som Elkjøp og Expert.

    Les også:

Til toppen