Endelig volum på underdistribuerte SGI-maskiner

SGI Norge har inngått distribusjonsavtale med Tech Data, tidligere kjent som Computer 2000. - Den skal gi volum på underdistribuerte produkter, sier Geir Aasen i SGI.

SGI Norge har inngått distribusjonsavtale med Tech Data, tidligere kjent som Computer 2000. - Den skal gi volum på underdistribuerte produkter, sier Geir Aasen i SGI.

Over en ni måneders periode har SGI fornyet hele produktspekteret fra NT- og Linux-baserte tjenere til supermaskinene i Origin og Onyx-seriene. For to uker siden ble også ZX10-maskinene fra Intergraph innlemmet i assortimentet, som følge av at SGI har kjøpt maskinvareavdelingen til Intergraph. Intergraph Norge er innlemmet i SGIs norske organisasjon.

Den nye avtalen gir Tech Data status som "Master Reseller" av alle SGI-produkter, også Intergraph-maskinene.

- Intergraph ZX10 utfyller SGI i den nedre nisjen for video, animering og visualisering, sier administrerende direktør Geir Aasen i SGI Norge.

I den øvre enden er Aasen spesielt begeistret over det gode salget av de grafiske arbeidsstasjonene Octane 2, som på en måneds tid har bidratt med en omsetning på 12 millioner kroner.

Aasen har store forhåpninger til avtalen med Tech Data som han mener vil gi et spesielt løft til "utmerkede" produkter som hittil ikke har gjort det særlig godt på det norske markedet.

- Jeg er fornøyd over et kompaniskap som endelig kan gi skikkelig volum på dagens underdistribuerte produkter, sier han.

Tech Data skiftet navn fra Computer 2000 1. august i år. Bakgrunnen er overtakelsen av morkonsernet Computer 2000 GmbH, som ble fullført i fjor. 80 prosent av aksjene ble overtatt av det Nasdaq-noterte amerikanske Fortune 500-selskapet Tech Data Corporation.

Les mer om SGI:


De store løfter frem Linux
SGI-frieri til Linux-fellesskapet
Silicon Graphics sliter tyngre
SGI "Reality Centre" også for kundeanalyser
Linux betyr ny forretningsmodell for SGI
SGI klar med avansert Linux-grafikk

Til toppen