– Enden er nær for Lumia

Utsolgt, men det skyldes neppe høy etterspørsel.

Kan Microsoft nå være i ferd med å rydde plass til den ryktede Surface-telefonen?
Kan Microsoft nå være i ferd med å rydde plass til den ryktede Surface-telefonen? (Bilde: Colourbox/fotofikling av digi.no)

Utsolgt, men det skyldes neppe høy etterspørsel.

Microsoft selger ikke lenger Windows Lumia-telefoner verken i selskapets amerikanske eller britiske nettbutikk.

Der er samtlige modeller utsolgt og det er lite håp om at de kommer tilbake. Det er kun snakk om tid før lagrene tømmes også i andre distribusjonskanaler og fysiske butikker, melder teknologinettstedet Neowin.

I den norske nettbutikken er heller ikke Lumia viet nevneverdig oppmerksomhet. Driller man seg litt ned i butikken er det i skrivende stund én tilgjengelig modell, billig-varianten Lumia 650.

Det er også den hittil siste Lumia-modellen, lansert for snart ett år siden.

Uten at Microsoft har bekreftet nedleggelse av serien, så er det få som tror noe annet. Etter lengre tids salgssvikt varslet selskapet i fjor en kraftig reduksjon i sine mobilambisjoner.

Bekmørkt: Microsofts salg av smartmobiler stuper

Microsofts toppsjef Satya Nadella har sagt at dette betyr færre enheter i fremtiden. Men de skal ikke slutte med mobiltelefoner.

Det har ført til spekulasjoner om at de jobber med et nytt produkt, som muligens vil bære Surface-navnet i likhet med selskapets datamaskiner.

I november kom analyseselskapet Gartner med tall som viste at Windows har tapt ytterligere markedsandeler blant operativsystem til smarttelefoner globalt, ned fra 1,7 prosent til 0,4 prosent det siste året.

Kommentarer (19)

Kommentarer (19)
Til toppen