TELEKOM

Enden nær for Sony Ericsson

- Sony vil overta mobilvirksomheten selv.

7. okt. 2011 - 08:45

Det går mot slutten for Sony Ericsson. Det ti år gamle japansk-svenske samarbeidet om å produsere mobiltelefoner skal etter planen reforhandles denne måneden.

Men i stedet for en videreføring, ligger det nå an til at Sony overtar Ericssons halvdel. Det melder Wall Street Journal.

Sony er svært nær å kjøpe ut Ericsson, hevder «interne kilder» overfor avisen.

Ingen av selskapene ville torsdag kommentere ryktene.

Mange analytikere mener Sony bør gi opp samarbeidet for å ha håp om å kapre tilbake tapte markedsandeler i det sterkt konkurransepregede smartmobilmarkedet, melder Reuters.

Pakten fikk en blomstrende start i 2001, etter et gjennombrudd for Walkman-merkevaren i musikk-tilpassende mobiltelefoner, samt Cybershot-serien med kameratelefoner.

I senere år har Sony Ericsson slitt i konkurransen både på rimeligere telefoner, og i segmentet smarttelefoner, der de var sent ute med å svare på utfordringen fra Apples iPhone.

Både Sony og Ericsson vil ha godt av skilsmissen, mener analytikere som Reuters har pratet med.

- Det vil være fornuftig for Ericsson å kvitte seg med samarbeidet. Deres halvdel er verdt mellom null og minus en milliard euro for dem, sier Berntstein-analytiker Pierre Ferragu, som mener det svenske selskapet bør selge seg ut nær sagt uansett pris.

Markedet ser ut til å være enige, ettersom nyheten fikk aksjekursen til Ericsson til å øke seks prosent i går.

Ifølge NTB vurderer analytikere Ericssons del i selskapet til mellom én milliard og 1,25 milliarder euro. Sony Ericsson er verdens sjette største mobiltelefonprodusent.

Selskapet vil legge frem tallene for sitt tredje kvartalsregnskap fredag i neste uke.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.