KARRIERE

Endre Rangnes hopper fra IBM til EDB

IBM Norges høyt profilerte toppsjef gjør et usedvanlig hopp og overtar sjefsstolen i EDB Business Partner.

10. apr. 2003 - 08:41

I et meget overraskende sjefsbytte hopper Endre Rangnes (43) fra IBM Norge til EDB Business Partner. Det store norske og Telenor-deleide selskapet har lett etter ny toppsjef etter at Bjørn Trondsen gikk av i desember i fjor.

Rangnes tiltrer stillingen 1. juli.

- Han vil med friske øyne kunne ta fatt på den kursendring konsernet skal gjennom,

han har dokumentert handlekraft og gjennomføringsevne som er nødvendig for at konsernet skal lykkes, sier styreleder i EDB Business Partner, Bjarne Aamodt.

Rangnes har vært sjef hos IBM Norge i tre år og har snudde selskapet gjennom en større omstrukturering til å gå i pluss. For under danske Ole Haaber gikk IBM Norge med et underskudd - til tross for den enorme IT-boomen før og under dotcom-bølgen.

Rangnes får nok å gjøre - i tillegg til ny jobb i EDB, ble han nylig styreformann i IKT Norge og sitter dessuten i Regjeringens høringsgruppe for IKT-spørsmål.

EDB har lokket med en hyggelig lønnspakke for å skaffe seg IBM Norge-sjefen.

"Endre Rangnes får med en årslønn i EDB Business Partner på 2,5 millioner kroner som er betingelser på samme nivå som han har hos sin tidligere arbeidsgiver. I tillegg vil han suksessivt få en tiltredelseskompensasjon for bortfall av ytelser opparbeidet hos IBM. Rangnes får i tillegg en opsjonsavtale knyttet til utviklingen i aksjekursen for selskapet."

Direktør Jens Munch-Hansen i IBM Nordic konstitueres som sjef for IBM Norge inntil en etterfølger for Rangnes er på plass.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.