Endre Rangnes slutter i EDB

Konsernsjefen går fra et IT-selskap til et annet.

Endre Rangnes slutter i EDB

Konsernsjefen går fra et IT-selskap til et annet.

Endre Rangnes (50) forlater EDB Business Partner, der han har vært konsernsjef siden april 2003. Han går nå til stillingen som konsernsjef i Lindorff Group.

Dermed mister IT-giganten sin erfarne toppsjef, som også har 18 års fartstid med ulike lederstillinger i IBM, sist som administrerende direktør.

- Det er beklagelig at Endre Rangnes forlater EDB Business Partner. Han har innehatt stillingen som konsernsjef i nesten syv år, og har gjort en solid jobb for selskapet, sier EDB-styreleder Bjarne Aamodt i en pressemelding.

EDB er et av Nordens største IT-konsern og dekker hele bredden av virksomhetskritiske IT-tjenester, fra applikasjoner og bransjeløsninger til drift og nettverk. Selskapet har i dag 6.000 ansatte i 13 land.

- Vi har vært igjennom en fantastisk utvikling av selskapet de siste årene, og det har vært inspirerende å arbeide med våre dedikerte medarbeidere, styret, eiere og trofaste kunder. EDB er godt posisjonert for videre organisk vekst, og for å være en viktig spiller i forhold til fremtidig konsolidering av IT-tjeneste markedet i Norden, sier Rangnes.

Lindorff har de siste årene utviklet seg fra et norsk til et nordisk og europeisk selskap med 2.000 ansatte i 11 land. Virksomheten jobber med betalingsoppfølging og relaterte tjenester, hovedsaklig mot bransjene bank og finans, kraft og energi, telekommunikasjon, handel og offentlig sektor.

- I og med at Lindorffs virksomhet er svært IT-intensiv, har jeg stor tro på at mine 25 år i IBM og EDB vil komme godt med når vi nå skal videreutvikle en betydelig internasjonal aktør, sier Endre Ragnes i en pressemelding fra Lindorff.

Styret i EDB opplyser at de umiddelbart starter prosessen med å rekruttere en etterfølger. Inntil videre er konserndirektør John-Arne Haugerud konstituert konsernsjef i selskapet.

    Les også:

Til toppen