Endre skattekortet ditt på nett

Har du fått for høy prosentsats på skattekortet ditt og er lei av å stå i kø på Likningskontoret? Nå kan du søke om endring av skattekortet på Internett.

Nå kan skattytere som vil endre skattekortet og skoleungdom som skal ha frikort søke om dette via Internett.

- Vi er fornøyd med å kunne tilby nye elektroniske tjenester, sier skattedirektør Bjarne Hope i en pressemelding. Han regner med at mange vil benytte tjenestene.

Myndighetene holder på å innføre "døgnåpen forvaltning", som skal gjøre livet litt lettere for alle som skal utføre tjenester hos offentlige etater. Dette er enda ett skritt på veien. Skatteetaten elektroniske tjenester gjelder skattekortene for 2001, som nå er nå på vei ut til skattyterne.

På endringsskjemaet som følger med skattekortet er det oppgitt PIN-koder. En av disse kodene skal brukes sammen med personnummeret for å få tilgang til tjenesten for endring av skattekortet.

Skoleungdom som bestiller frikort trenger bare å oppgi personnummer.

Skatteetaten har også flere elektroniske tjenester på sitt nettsted. Den mest kjente er levering av selvangivelsen, som åpner i april. På nyåret kan også næringsdrivende i hele landet levere merverdiavgiftsoppgaver via nettet.

De nye tjenestene finner du på skatteetaten.no under menyvalget "Elektroniske tjenester".

Til toppen