UTVIKLING

Endrer reglene for WinPhone Marketplace

Microsoft åpner markedsplassen indirekte for utviklere i de aller fleste land.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. mars 2011 - 12:20

Microsoft kunngjorde i går at selskapet etter noen måneders prøving og feiling med Windows Phone Marketplace, har gjort noen vesentlige justeringer knyttet til markedsplassen.

Den kanskje største endringen er innføringen av noe Microsoft kaller Global Publisher Program. Fram til nå har det bare vært utviklere i enkelte land som kan tilby applikasjoner via Windows Phone Marketplace. Med den nye ordningen kan utviklere globalt få den samme muligheten, ved å benytte en mellomledd som får rollen «Global Publisher».

Disse globale utgiverne vil kunne tilby applikasjonene i markedsplassen på vegne av sine utviklerkunder. Pris og andre betingelser for bestemmes av den enkelte utgiver.

I kunngjøringen nevner Microsoft bare én slik utgiver, Yalla Apps, som i utgangspunktet henvender seg til utviklere i Midtøsten og Afrika, men som aksepterer kunder fra de fleste land.

Utviklere i land som betegnes som lanseringsmarkedene for Windows Phone 7, aksepteres ikke. Listen over disse landene finnes nederst på denne siden, og Norge er blant disse.

Digi.no har tidligere omtalt at det er en del åpen kildekode-lisenser som ikke får benyttes av applikasjoner som skal distribueres via Windows Phone Marketplace. Microsoft har nå åpnet for noen flere. Fra før kunne BSD, MIT, Apache Software License 2.0 og Microsoft Public License benyttes. Nå er Eclipse Public License og Mozilla Public License, samt tilsvarende lisenser, lagt til, og selskapet vil vurdere åpne for ytterligere lisenser i tiden framover.

Microsoft har også økt grensen for antallet sertifiseringen som kan utføres uten kostnader for gratis applikasjoner av registrerte utviklere fra fem til hundre. Dessuten har paragrafen om obligatorisk inkludert av kontaktinformasjon i forbindelse med support blitt endret, slik at det nå er frivillig å inkludere slik informasjon.

Windows Phone Marketplace har nå passert 9000 applikasjoner.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.