BEDRIFTSTEKNOLOGI

Endrer versjonssystemet til Flash og AIR

Følger Chrome og Firefox.

Adobe kom i går med versjon 12 av Flash Player og versjon 4 av AIR. Dette er de siste utgivelsene som følger versjonsnummersystemet som Adobe til nå har brukt for disse produktene. Om cirka tre måneder, i begynnelsen av andre kvartal, kommer versjon 13 av både Flash Player og AIR, slik at versjonsnumrene til de to produktene synkroniseres. Men allerede tre måneder senere skal versjon 14 kommer ut.

Dermed følger Adobe det samme mønsteret som Google og Mozilla har innført med henholdsvis Chrome og Firefox. Hver sjette uke utgis det en utgave med helt nytt versjonsnummer. I tillegg gis det ut «desimaltalloppdateringer». Dette er typisk ekstraordinære sikkerhetsoppdateringer eller feilrettelser.

Adobe Flash Player 12 og AIR 4 har til nå vært kjent under kodenavnet «Jones». I tillegg til to sikkerhetsfikser, er en rekke forbedringer inkludert. Svært mye dreier seg om tilpasning til nye nettlesere og utgaver av iOS og Android. En oversikt finnes her.

Flash Player 12 støttes kun av Windows og OS X, samt av Chrome for Linux. Programvaren følger med de nyeste oppdateringene av Chrome og Internet Explorer 10 og nyere. Nå støttes også IE11 for Windows 7.

64-bits

En annen nyhet er en 64-bits versjon av Flash Player for Chrome. Denne følger med helt ferske Chrome-versjoner utgitt i Canary-kanalen. Det er uklart når og på hvilken måte dette vil bli tilgjengelig for vanlige brukere.

En hyggelig nyhet i AIR 4 for utviklere er at motoren for pakking av Flash-baserte iOS-applikasjoner skal være opptil ti ganger raskere enn forrige utgave.

En oversikt over hvilke Flash-utgaver som er tilgjengelige for ulike plattformer, finnes her. Programvaren kan lastes ned fra denne siden. AIR 4 er tilgjengelig her.

    Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.