BEDRIFTSTEKNOLOGI

Endrer versjonssystemet til Java

Hold tunga rett i munnen nå.

Oracle innfører nå et mer komplekst system for versjonnummering av Java-utgivelser. Dette gjøres for å unngå kluss i systemet.
Oracle innfører nå et mer komplekst system for versjonnummering av Java-utgivelser. Dette gjøres for å unngå kluss i systemet.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. mai 2013 - 14:52

Oracle har det siste året måttet gi ut oppdateringer til Java-plattformen langt oftere enn det selskapet opprinnelig hadde planlagt. Dette har skapt litt kluss i dagens ordning, hvor oppdateringene med oddetallsnummer er sikkerhetsoppdateringer (CPU - Critical Patch Updates), mens oppdateringer med partallsnummer kalles for Limited Updates og inkluderer ny funksjonalitet.

Derfor har Oracle nå endret versjonsnummersystemet slik at det skal være mulig å komme med flere sikkerhetsoppdateringer mellom hver funksjonsoppdatering, uten at man må begynne å hoppe over planlagte versjonsnumre.

Systemet Oracle nå innfører, innebærer at Limited Updates, altså funksjonsoppdateringene, alltid vil har et versjonsnummer som er et multiplum av 20. For Java 7, som nå har kommet til oppdateringsversjon 21, betyr dette at den neste Limited Update-utgaven vil være 7u40, og deretter 7u60.

Sikkerhetsoppdateringene vil fortsatt ha et oddetall som versjonsnummer. Dessuten skal versjonsnummeret være et multiplum av 5. Dette går fint når oppdatering 7u45 kommer, men dersom det kommer en sikkerhetsoppdatering til før det er tid på 7u60, vil man ende på 7u50, som ikke er et oddetall. Oracle vil da øke versjonsnummeret med 1, altså til 7u51. Den neste sikkerhetsoppdateringen vil da kunne bli 7u55.

I praksis betyr dette at Oracle kan komme med tre CPU-er mellom hver Limited Update.

Oracle opplyser at de i utgangspunktet ubrukte versjonsnumrene mellom de nevnte utgivelsene vil kunne brukes til å ekstraordinære utgivelser, for eksempel sikkerhetsadvarsler eller support-utgivelser, dersom dette blir nødvendig.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.