Endte opp med 89 prosent av Tandberg

Cisco har en plan for å sikre seg det siste nødvendige poenget.

Tandberg T3, en løsning for «telepresence» eller «teletilstedeværelse».
Tandberg T3, en løsning for «telepresence» eller «teletilstedeværelse». (Bilde: Tandberg)

Cisco har en plan for å sikre seg det siste nødvendige poenget.

Cisco meldte i går kveld at de har oppnådd aksept fra 89 prosent av aksjene i det norske videokonferanseselskapet Tandberg, som de ønsker å overta i sin helhet. Dermed er de ett prosentpoeng unna terskelen på 90 prosent. Fristen for aksjonærene til å godta det reviderte tilbudet på 170 kroner per aksje utløp klokka 1730 i går.

90 prosent er terskelen norsk lov setter som minimum for at en eier skal kunne tvangsinnløse resten av aksjene i et selskap. I sitt tilbud til Tandberg-aksjonærene, gjorde Cisco det klart at det var betinget av en aksept fra minst 90 prosent.

Cisco melder at de fraviker dette kravet, og kjøper de 89 prosent av aksjene som har godtatt tilbudet som verdsetter Tandberg til 19 milliarder kroner.

Talsperson Terry Alberstein i Cisco sier i en uttalelse referert i amerikansk finanspresse at planen er å skaffe seg det siste prosentpoenget i det åpne markedet, i samsvar med det norske lovverket.

På Oslo børs, avsluttet Tandberg-aksjen dagen på 163,20 kroner.

Tandberg T3, en løsning for «telepresence» eller «teletilstedeværelse».
Tandberg T3, en løsning for «telepresence» eller «teletilstedeværelse». Bilde: Tandberg

Cisco har gjennom sin 25 år lange historie kjøpt mer enn 130 selskaper. Tandberg er første gang de prøver å overta et selskap utenfor USA. Analytiker Erik Suppiger i Signal Hall Capital Group sier til Bloomberg News at utenom selve videokonferanseproduktene, er det en annen grunn til at Cisco er så opptatt av å overta Tandberg, og ikke for eksempel den jevnstore amerikanske konkurrenten Polycom: Av Ciscos kontantbeholdning på 35,4 milliarder dollar, er 30,7 milliarder i utlandet og kan ikke innføres i USA uten et betydelig skattesmell. Tandberg-kjøpet skal finansieres av kontantbeholdningen i utlandet, og tærer ikke på Ciscos langt mer beskjedne reserve i USA.

    Les også:

Til toppen